Nej til særskatter

Bo Libergren

Nej til særskatter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

storebæltsbroen

af bo libergren

regionsrådsmedlem (V), Floravænget 35, Odense SV

Lars Kolind fra Ny Alliance vakte i sidste valgkamp opsigt ved at foreslå, at vi på Fyn skulle være en særligt privilegeret landsdel, hvor topskatten skulle afskaffes. Meget naturligt blev forslaget skudt ned, og Lars Kolind blev til grin.

Naturligvis kan man ikke inden for Danmarks grænser have, at en enkelt landsdel betaler mere eller mindre end andre landsdele til vores fælles kasse. Skattesystemet må naturligvis være ens på Fyn, i Nordjylland, i København og på Bornholm.

Når jeg i dag kom til at tænke på Lars Kolinds forslag, er det fordi Berlingske Tidende bringer en historie "Storebæltsbroen bliver en pengemaskine", hvori flere partiers trafikordførere citeres for, at når broen er betalt, så skal vi stadig betale for at køre over den - pengene skal bare bruges til andre infrastrukturprojekter.

Hvis det bliver tilfældet, er der ikke længere tale om brugerbetaling af en bro, men om at opkræve skat på trafik mellem landsdelene. Og vel at mærke en skat, som rammer meget skævt. I praksis vil der være tale om, at borgerne på Fyn og i Sydjylland kommer til at betale en særskat, som kan bruges til at finansiere infrastrukturprojekter i andre landsdele.

Direkte eller indirekte kan borgere og virksomheder i Region Syddanmark dermed komme til at være med til at betale for broer over Femernsund og Kattegat, som vi aldrig vil komme til at bruge eller få gavn af.

Når en brugerbetalt bro er betalt, må det naturligvis blive gratis at køre over den. Vedligeholdelse må betales af staten med benzin- og registreringsafgifter, som vi betaler for alle andre veje, broer og tunneller. 

Når Storebæltsbroen er betalt, vil det være lige så ulogisk at opkræve afgift for at passere Storebælt, som det ville være at kræve afgift for at passere Farøbroerne eller Limfjordstunnellen.

Jeg håber meget, vores fynske og sydjyske MF'ere kommer på banen og får sat trafikordførerne på plads.

Lige så lidt som en særskilt skatteundtagelse for Fyn ville være rimeligt, lige så lidt er en særskat berettiget.

Nej til særskatter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce