Nedlæg kommunerne


Nedlæg kommunerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Af Per LorentzenJunovænget 14, Odense

RESSOURCESPILD: Denne kontroversielle overskrift vil sandsynligvis få mange til at få morgenkaffen galt i halsen - specielt de 502 kommunalbestyrelsesmedlemmer på Fyn.

Ja det er korrekt. I Fyns Amt er der 502 kommunalbestyrelsesmedlemmer over for en befolkning på 472000 personer. Til sammenligning er der i Københavns Kommune 499.000 personer. Yderligere spænder kommunalbestyrelserne over et gennemsnit på 6330 borgere pr. bestyrelsesmedlem til 300 borgere pr. bestyrelsesmedlem.

Fyns Amt er så lille en enhed, at det vil være rigeligt med alene et amtsråd. Det er umiddelbart et ressourcespild uden lige at operere med så mange kommuner og kommunalbestyrelsesmedlemer i så lille et område. En økonomisk betragtning baseret på et gennemsnitligt skønnet honorar på kr. 120.000 pr. år. pr. bestyrelsesmedlem vil give en årlig besparelse på ca. kr. 51.200.000. Tænk hvis disse penge blev fordelt til vuggestuer, børnehaver, skoler og ældreforsorg. Samtidig ville Fyn få tilført 502 velkvalificerede personer til et erhvervsliv, som mangler kvalificeret arbejdskraft.

Jamen vi vil gerne have nærkontakten til vor kommune.

Den vil da slet ikke forsvinde. Det er jo kommunaldirektøren, der har det daglige administrative ansvar for kommunens drift, og det er alle de dygtige medarbejdere på kommunekontorerne, som borgerne har den daglige kontakt med og slet ikke kommunalbestyrelsen. Det nuværende kommunekontor vil naturligvis fortsat eksistere som amtets lokalkontor

Yderligere er der intet i vejen for, at den overordnede økonomiske og politiske styring af "kommuneområdet" kan foretages fra amtet, og den elektroniske kommunikation i den offentlige sektor er så udbygget, at enhver ansat på lokalkontorerne konstant vil have forbindelse til de informationer, der skal anvendes i det daglige arbejde.

Hej fynboer - begynd at tænke kreativt og anderledes, så vi undgår et unødvendigt forbrug af ressourcer. Mange har så travlt med, at amtet skal nedlægges - prøv at tænke den anden vej rundt.

(Talmaterialet til ovenstående beregninger er hentet fra Fyens Stiftstidende den 22/11 og Danmarks Statistik).

Nedlæg kommunerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce