Ned med bilafgiften


Ned med bilafgiften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GULPLADEBILER: Midt i sommerferien indledte Socialdemokraterne og De Radikale et korstog imod "gulpladebilerne", der sælges til lavere registreringsafgift end de normale "hvidpladebiler". S og R vil kun gøre det muligt for firmaer at få lov til at købe biler på gule plader.

Baggrunden er, at man i år forventer at sælge 9300 biler på gule plader, svarende til at cirka hver 13. solgte bil købes på gule plader. Hensigten med den nuværende ordning om at have en lavere registreringsafgift på " gulpladebilerne" har naturligvis været at give virksomheder en mulighed for at købe biler til erhvervsbrug til billigere penge. En ordning, som de færreste kan have noget imod.

Men Socialdemokraterne og De Radikale burde gå mere bag om tallene - for så vil de se det åbenlyse, nemlig at udviklingen er et udtryk for den skævridning af det danske bilmarked, vi har set i mange år. Hvorfor køber flere en bil på gule plader? Naturligvis fordi det er ganske umuligt for en helt almindelig familie at købe en ny bil med det afgiftssystem, vi har i dag. Danmark har suverænt EU's højeste registreringsafgifter på nye biler, et system som taler sit tydelige sprog.

Danmark er også i top når man kigger den samlede bilparks alder i EU. Vi kører i ældre biler, der har en dårligere benzinøkonomi, sviner mere i miljøet og sikkerhedsmæssigt heller ikke er det bedste.

Der er naturligvis en sammenhæng mellem registreringsafgiftens størrelse og antallet af nye solgte biler - og helt naturligt også en sammenhæng mellem det stigende antal biler på gule plader solgt til private og registreringsafgiften på de almindelige biler.

En løsning er derfor ikke at udelukke private fra at købe en bil på gule plader, men snarere at få sænket registreringsafgifterne, så det bliver muligt for flere at købe en ny økonomisk, sikker og miljøvenlig bil. Det er sund fornuft.

Initiativet fra Socialdemokraterne og De Radikale kan ikke undre, desuagtet det er decideret ufornuftigt. Det var trods alt dem, der under SR-regeringen i gennemsnit indførte en ny skat og en ny afgift hver eneste måned i dens otteårige levetid. Men det ændrer ikke på, at det er noget helt andet der er brug for - nemlig en generel sænkning af registreringsafgifterne.

Ned med bilafgiften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce