Naturen skal nok overleve os


Naturen skal nok overleve os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Allan Holm Nielsen, Grævlingevænget 163, Nyborg
Billede
Debat. 

Naturligt: Liv la Cour bringer i avisen Danmark 8. maj endnu en skræmmekampagne om apokalyptiske tilstande i naturen, og at "man må gøre noget". Men i virkeligheden er det, der sker helt naturligt, og noget som naturen har gjort masser af gange: Tilpasset sig.

Desværre bruger la Cour ikke bare fakta - hun overdriver og misinformerer. F.eks. påstanden om at en tredjedel af Frankrigs fugle skulle være uddøde. Det er ikke korrekt. Bestandene er gået noget ned, men fuglearterne er ikke uddøde. Årsagen er - som også i Danmark - at vi er blevet bedre til at styre insektpopulationerne.

Der er færre kokasser på markerne, færre vandhuller, færre stråtage, færre rådne træstammer, mindre skidt og lort alle mulige steder. Og det betyder færre levesteder til insekterne. Dermed er der også mindre mad til de insektspisende fugle - og det afspejler sig igen i bestandenes størrelser. Helt naturligt. Ikke noget mærkeligt eller katastrofalt over det. Vi gider bare ikke være omsværmede af hvepse, hvis vi spiser en is en varm sommerdag eller blive ædt op af myg en hyggelig sommeraften ude på terrassen. Mennesker indretter sig i magelighed og bekvemmelighed - det er der intet nyt eller forkert i. Og naturen skal nok overleve os.

Naturen skal nok overleve os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce