"Museumsøen Fyn"


"Museumsøen Fyn"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når regionerne er på plads i 2007, er det ikke længer attraktivt at bo, arbejde eller at tage en uddannelse på Fyn. Sjællænderne og jyderne bruger kun Fyn som dæmning, fra den ene bro til den anden. Her kommer et forslag til, hvordan vi lokker alle ikke fynske til at besøge vores dejlige ø igen, så vi fynboer ikke behøver at flytte.

Alle øboer skal være klædt i lokale folkedragter, de skal kunne synge gamle folkesange og danse folkedans, være meget høflige og være uddannet som turistguider. Uddannelsen foregår på Rustenborg og er den eneste, der kan tages på Fyn. Der findes ikke længer universitet i Odense, fordi der har siddet aktive politikere vest for Lillebælt, hvor Syddansk Universitet er placeret og udbyder spændende uddannelser.

Når mennesker udenøs fra vælger et turistbesøg i en af kystbyerne eller Odense, bliver de vel modtaget. Der skal naturligvis være kustoder til at overvåge, at arbejdet bliver gjort godt nok. Disse stillinger kan passende blive besat af Boye, Boye og Lollesgaard med deres tro følgesvende.

De, der kommer med tog, skal ikke ankomme til den nye banegård, men til Jernbanemuseet, så de ikke får et chok over den mangehovedede statue af vores kære H.C. Andersen foran banegården. "Ønskebrønden" af Galschiøt kan jo så passende placeres foran Jernbanemuseet. Turisterne kan blive guidet til det nedlagte posthus, hvor der i stueetagen er vandrerhjem til dem, som ønsker at blive i stemningen mere end én dag. På de øvrige etager er der underholdning af de lokale, som fortæller eventyr på syngende fynsk og danser folkedans.

Efter at have indtaget mad og drikke og fynsk kultur kører de besøgende i hast videre med hestevogn til Vollsmose. Man bør køre ad Skibhusvej, hvor man kan besøge det gamle Thrige og få et sus af Østens mystik i basaren. Når man ankommer til Vollsmose, vil der være mulighed for at blive indviet i, hvordan de dengang yderst "aktive" fynske politikere havde planer om endnu en administration. Her sidder lokale med tiggerskåle og beder om et lille bidrag til det fattige fynske folk. Pengene skal bruges til at dække et gammelt underskud på 40 mio. som blev brugt til at finansiere en stor ombygning.

Turen i hestevogn går videre til "den gamle Amtsgård", som er administrationsbygning for "Museumsøen Fyn", og forbi "det gamle Lindøværft", der er blevet arbejdende værksted.

Der skal lykkeligvis ikke længer tænkes på besparelser i daginstitutioner eller ældreområdet. Børnene går hjemme hos forældrene. Her bor de ældre også - og gør nytte ved at karte og fortælle historier om gamle dage.

Det sidste turistmål ligger nord for Odense. Her sidder en kustode i en gammel hangar og beretter om, hvordan det var muligt, at lufthavnen gentagne gange var ved at gå fallit på grund af forhandlinger med udenlandske firmaer, som ingen penge havde.

Sådan kan Fyn bruges, og sådan kan det gå, når politikere har for mange hatte og ikke er vågne, når slaget skal slås.

Vivi Topp Meyer og Kristian Meyer, Kristiansdals Allé 58, Odense SV, underskriver sig med "Aktionsgruppen for bevarelse af det fynske land og sprog".

"Museumsøen Fyn"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce