Munkebo: Vindmøller er også erhvervspolitik


Munkebo: Vindmøller er også erhvervspolitik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Palle Hansborg-Sørensen, Næstformand i Erhvervs- og Vækstudvalget, Syvstjernen 12 Munkebo
Billede
Debat. 

Alternativ energi til erstatning af fossile brændsler er på dagsordenen over hele verden.

Når man ser den hvide røg stige op af skorstenen på Fynsværket, er det ikke den rene vanddamp, fordi forbrænding af kul udleder den største mængde CO 2, og det kan man som bekendt ikke rense for. Derfor målsætningen om total stop for forbrænding af kul og i stedet udvikling af kilder til frembringelse af alternative energikilder, og her har Danmark bragt sig i førerposition på verdensplan.

Netop Kerteminde har efterhånden et meget stort antal arbejdspladser i relation til vindmølleindustrien. På Lindø har både Siemens og Vestas base med over 500 arbejdspladser, og andre lokale firmaer er underleverandører ikke mindst Hydac og Ib Andresen Industri i Langeskov. Det mindste vi kan gøre som kommune er at give virksomhederne en fair behandling i forhold til det produkt, som de producerer.

Et enigt byråd har givet tilladelse til en stor udvidelse af Lindøterminalen for den tunge industri. En samlet vindmølleplan for hele kommune, som giver mulighed for opstilling af 3 vindmøller med max. højde på 150 m på det nye havneområde ved Lindø, er besluttet med 24 af byrådets 25 medlemmer. Lokalplanen for dette projekt er godkendt af et flertal i byrådet. Således er der gennemført 2 omgange med offentlige høringer/debat m.v., så alle parter har haft mulighed for at komme til orde.

Nu står vi med en ansøgning om byggetilladelse for 3 vindmøller, som opfylder alle krav, dehttp://ncsrobot1.jf.medier:8080/rc/r stilles nationalt og lokalt. Hvis ikke sådan en ansøgning kan imødekommes, hvad har virksomhederne så at holde sig til ? Det er ganske enkelt et spørgsmål om troværdighed.

Munkebo: Vindmøller er også erhvervspolitik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce