Modersmål - dansk eller arabisk?


Modersmål - dansk eller arabisk?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Undervisning: Når politikerne står med et samfundsproblem, er det som regel skolerne, der bliver belemret med at løse problemet.

Nu rasler socialdemokraterne, (jvnf. Jesper Kinch-Jensen i FS 10/6) igen med planer om at genindføre modersmålsundervisning for børn med anden etnisk baggrund end dansk.

Hvis det skal have nogen mening, vil det sige, at skolerne skal til at undervise på omkring 70 forskellige sprog, for at alle kan stilles lige. Det bliver det rene kaos, og det vil hverken gavne de mange fremmedsprogede eller samfundet.

Det er en myte, at eleverne lærer bedre dansk, fordi de har fået modersmålsundervisning, som i sig selv er spild af tid. Elever, der tager fast bopæl i Danmark, skal lære dansk så hurtigt som muligt, ellers løber de af sporet. Modersmålet skal de nok få lært i hjemmet, hvor der tales modersmål og ses TV via parabol fra hjemlandet.

I 90'erne havde den daværende SR regering ingen grænser for indvandring af fremmedsprogede mennesker, der siden indvandringen har haft travlt med at kræve, at det danske samfund ændrede kultur og samfundsstruktur - til gavn for dem selv!

En i sig selv umulig opgave, fordi de indvandrede mennesker ikke er homogene, idet de selv kommer fra mange forskellige kulturer. Nogle af indvandrerne har endda svært ved at forliges indbyrdes. Andre har svært ved at holde de danske love.

Det danske samfund står sig bedst ved at holde fast i, at det er danskere, som bor i Danmark, og som har bygget det danske samfund gennem generationer.

Det kan ikke være danskerne, der skal ændre kultur, fordi indvandrerne forlanger det. Det må være indvandrerne, som skal lade sig "integrere", og ikke danskerne.

Al uddannelse og arbejde i Danmark gennemføres på dansk. Derfor skal der undervises i dansk i skolerne og ikke i mange udenlandske sprog. Engelsk og tysk har altid haft plads i folkeskolerne. Undervisning i andre sprog hører til i gymnasierne eller på universiteterne.

Det er ufatteligt, at der sidder så mange danskere, som er mindst lige så frustrerede som de udenlandske indvandrere. Det må være fordi, man ikke har nogen konkret definition på demokrati og nationalfølelse. Den danske tålmodighed og medmenneskelighed forstyrrer almindelig logisk tankegang, så misforstået medmenneskelighed bliver det dominerende.

Det kan godt være, at JK-J er medlem af byrådet og en kendt S-politiker. Men det synspunkt, han bringer i FS 10/6 er noget intetsigende pladder, som kun kan være skrevet for at pleje sine egne vælgere.

Han glemmer, at det var SR, som skabte sprogproblemerne med den store indvandring i 90-erne uden at tænke på følgerne. SR magtede jo ikke selv at løse problemerne i deres regeringstid.

Nu prøver JK-J at give skolerne opgaven. Men det vil være uoverskueligt for lærerne at indgå i det sprogkaos, som modersmålsundervisning i 70 forskellige sprog vil medføre. For det er vel ikke kun udsøgte indvandrere, som skal tilgodeses med modersmålsundervisning?

Modersmål - dansk eller arabisk?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce