Mobning: Modstandere af drengeomskæring tager børnene som gidsler


Mobning: Modstandere af drengeomskæring tager børnene som gidsler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Stig Grenov, Kristendemokraternes landsformand Erantisvej 2, Hørsholm
Peter Dahlerup    Fotografi
Debat. 

Omskæring: Alle danske skoler har en mobbestrategi for hvordan børn skal kunne leve sammen i respekt for hinandens forskelligheder. Den vil foreningen Intact Denmark gerne have sat ud af kraft, når det gælder omskæring af jødiske og muslimske drengebørn.

En børnebog til brug i Folkeskolen, der oplyser om kultur og baggrund for omskæringen, har fået foreningens forkvinde Lena Nyhus op af stolen. Forfatteren Özlem Cekics historie mangler ifølge Nyhus at fortælle, at omskæring er farligt, at der kan opstå komplikationer, og at det er useriøst, at historien sammenligner barnedåbens citat "vandpjaskeri" med et kirurgisk indgreb.

Lad det for et øjeblik ligge, at Lena Nyhuses betragtninger er nedladende over for religion og postulatet omkring omskæring stærkt diskuterbart. Fakta er, at lærere over hele landet - mig selv iberegnet - underviser omskårne drengebørn. De skal have lov at trives sammen med alle andre i skole og fritid. Udbredes Nyhuses holdninger om hvor farligt omskæring er og hvilke komplikationer det ifølge hende kan medføre, er der ikke alene tale om holdningstyrani og indoktrinering. Drengene vil sidde tilbage splittet mellem forældrene og et samfund, der påstår far og mor har spillet hasard med deres børns helbred. Og det vil bestemt ikke blive lettere at få muslimske drenge til at gå i bad efter idrætstimerne, hvis Foreningen Intact Denmark får deres propaganda igennem.

KristenDemokraterne kan ikke godtage, at Folkeskolen skal splitte skolens elever i forhold til deres families religiøse tilhørsforhold. Og endnu mindre vil vi acceptere, at der drives en kile ind mellem skole og forældre - samfund og minoritet.

Özlem Cekic skrev ifølge eget udsagn omskræringshistorien, fordi; "stort set alle muslimske og jødiske drenge er omskåret og går i Folkeskolen, men der er ikke en eneste historie, som lærerne kan bruge som redskab til at snakke om, hvorfor de er det. " Uanset hvilken holdning voksne kan have til problematikken, må vi tage udgangspunkt i barnets oplevelser, når der undervises. Og barnet vil som udgangspunkt altid opleve det man selv kommer fra som det "normale".

Tilbage står, at Intact Denmark afslører deres totale uvidenhed om kultur og religion. Omskæring er netop i en religiøs sammenhæng at sammenligne med de kristnes dåb. I stedet henholder organisationen sig til de udvalgte lægefakta, der understøtter deres sag, og som skal udbredes om det så skal koste minoritetsdrengebørns trivsel.

Mobning: Modstandere af drengeomskæring tager børnene som gidsler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce