Ministres ansvar


Ministres ansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

UDLÆNDINGESERVICE: Ministeransvarlighedsloven angår ministres ansvar for deres embedsførelse, og straffeloven kan finde anvendelse. Det skete under tamilsagen i 90'erne, da daværende justitsminister Erik Ninn-Hansen blev idømt fire måneders betinget fængsel for ulovligt at have beordret stop for familiesammenføringer fra det borgerkrigshærgede Sri Lanka.

Nu har vi noget, der ligner, idet oplysninger om stærkt tidsforkortende EU-regler om sammenføring har været mistænkeligt utilstrækkelige.

Til forskel fra tamilsagen er der angiveligt ikke tale om en decideret ordre, men om en overtrædelse alligevel, idet ministeransvarlighedslovens § 2 stk. 3 nemlig siger, at en minister skal anses for medvirkende til en underordnet handling, når han/hun har fremmet handlingens udførelse ved ikke i rimeligt omfang at føre tilsyn og fastsætte instrukser.

Efter konsekvent mangelfuld oplysning fra Udlændingeservice til ansøgerne med unødig belastende tidsforhaling til følge, mener jeg, at integrationsministeren klart har overtrådt loven.

Arne Therkildsen, Mågebakken 22, Sanderum, Odense SV

Ministres ansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce