Ministerium for teenagere


Ministerium for teenagere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

UNGE KRIMINELLE

Et flertal af Folketingets medlemmer ønsker at afskaffe særregler i straffeloven, så unge under 18 år, der har begået hård kriminalitet, kan straffes lige så hårdt som de voksne. Det, som har provokeret politikerne, er en grov, meningsløs vold begået af en dreng på 16 år. Hans voldelige adfærd medførte en 48-årig mands død. Tilmed havde han filmet volden med henblik på at prale af den.

Den unge mand var påvirket af alkohol og amfetamin. Hændelsen er et vink med en vognstang om, at der bør gøres noget, og politikerne er enige om, at der skal reageres på en eller anden facon med f.eks. hårdere straffe.

Desværre kommer der nu en overreaktion som en slags hævn i stedet for en mere gennemtænkt reaktion. Der er nemlig tegn i vores ungdomskultur på, at normerne er i skred, og vi ikke formår at tage godt nok hånd om de unge.

På trods af en ihærdig indsats på mange fronter er der fortsat et akut og massivt behov for en national indsats overfor disse unge mennesker. Vi må se i øjnene, at det er nødvendigt med en øget forebyggende indsats, hvis vi skal undgå flere tragiske og voldelige hændelser.

Derfor skal de have deres eget ministerium, som skal fungere som overordnet tovholder mellem de forskellige ministerier. Det nye ministeriums kernearbejde er først og fremmest selve teenagerne, uanset deres oprindelse eller deres familiers økonomiske forhold - om de fortsat er i folkeskole eller ej.

Der er tre søjler, der skal fokuseres på: hjemmefronten og forældre/familien, skolen, og ikke mindste den kommunale indsats.

Vi skal ikke kun kvalificere teenagere til de voksnes rækker ved at give dem hårdere og længere straffe.

Hvis de skal straffes som voksne, kan det jo være på tale også at uddele privilegier som voksne - og synes vi det er o.k. ? Det er endnu bedre at se området på ny og vurdere om der eventuelt skal ske gennemgribende ændringer, for at de kvalificeres til de voksnes rækker. Skal de have kørekort som 16-årige, og skal de have lov til at afgive stemme til kommunal- og folketingsvalg?  

Ministerium for teenagere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce