Mindre motorvejsstøj

Poul Andersen

Mindre motorvejsstøj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

asfalt

MF (V), Kirkegaards Allé 33, Odense C

Når den vestfynske motorvej fra Odense til Middelfart i løbet af få år udvides til tre spor, er det helt oplagt, at asfalten på hele strækningen udskiftes med den nye type støjdæmpende asfalt, der halverer vejstøjen i forhold til almindelig asfalt.

Derfor har vi i fællesskab skrevet til transportminister Carina Christensen (K) for at få hendes tilsagn til, at den nye type støjdæmpende asfalt erstatter den gamle asfalt på den vestfynske motorvej, når vejen udvides og derfor skal have ny asfalt.

Udvidelsen med det tredje spor - og dermed udskiftning af asfalten på meget store dele af den vestfynske motorvej - er en oplagt mulighed for at anvende den nyudviklede støjsvage asfaltbelægning.

Langs den vestfynske er mange mennesker i dag meget belastet af støjen fra motorvejen. En støjbelastning, der er steget i takt med den stadigt større trafikbelastning på motorvejen.

Forsøg på andre danske motorvejsstrækninger har vist, at den nye støjsvage asfaltbelægning reducerer støjen med tre-fire decibel. Det svarer ifølge seniorforsker Hans Bendtsen fra Vejteknisk Institut til, at trafikmængden reduceres til det halve.

Antallet af boliger, der er belastet af vejtrafikstøj over den vejledende grænseværdi er for få år siden blevet opgjort til ca. 705.000. Det er for mange.

Det er videnskabeligt bevist, at det er samfundsøkonomisk fordelagtigt at reducere vejstøj, fordi det giver store gevinster i form af færre gener og mindre sundhedsskadelig belastning af mennesker i nærområderne.

Støjdæmpende asfalt er et af de vigtigste tiltag for at få nedbragt støjen fra trafikken. Derfor bør den støjsvage asfalt benyttes overalt, hvor motorveje er placeret tæt på boliger.

Den rigtige vejbelægning er den billigste metode til at nedsætte vejstøjen på.

Etablering af støjdæmpende asfalt på den vestfynske motorvej vil bidrage til at skabe bedre livskvalitet for de mange mennesker, der bor langs motorvejen.

Derfor håber vi, at transportministeren lytter og allerede nu vil garantere de mange borgere langs den vestfynske motorvej, at de kan se frem til mindre støj, når motorvejen udvides.
Lars Chr. Lilleholt
Lars Chr. Lilleholt

Mindre motorvejsstøj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce