Millioner af skattekroner spildt. Tusinder af udlændinge snyder med dansk SU


Millioner af skattekroner spildt. Tusinder af udlændinge snyder med dansk SU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Morten Messerschmidt (DF), medlem af EU-Parlamentet
Jens Nørgaard Larsen/ScanpixDanmark
Debat. 

Snyd: Danmark hælder millioner af skattekroner ud af vinduet i SU til udlændinge, som i stærkt stigende grad har fået øjnene op for den danske uddannelsesstøtte. Ikke uden grund, for den er både rundhåndet og blandt verdens bedste.

Dette groteske forhold skyldes en EU-dom fra 2013, hvor det blev slået fast, at studerende fra andre EU-lande har krav på den danske SU, så længe de blot er at betragte som vandrende arbejdstagere og arbejder 10-12 timer om ugen.

Dommen har naturligvis medført en eksplosion i ansøgninger om SU fra udlændinge. I 2011 fik 400 EU-borgere herhjemme SU som vandrende arbejdstagere. Det tal var i 2016 vokset til 9.700! For i Danmark har vi klappet hælene sammen over for EU-bureaukraterne - og udbetalt ved kasse ét.

Som om det ikke var grotesk nok i sig selv, at danske skatteborgeres penge skal finansiere udlændinges studier, viser det sig nu samtidig, at vi er så naive, at vi udbetaler de mange penge til udlændingene groft sagt på deres glatte ansigt. Når det efterfølgende kontrolleres digitalt, om modtagerne af de danske skattekroner så rent faktisk lever op til kravet om at være vandrende arbejdstager, udtages sølle fire procent af dem til yderligere kontrol. Her viser det sig, at så godt som alle har fået pengene udbetalt på et uberettiget grundlag.

Frem til 2016 havde det medført langt over 5.000 tilbagebetalingskrav fra den danske stat til de mange snydende EU-borgere. Og lur mig, om ikke det opdaterede tal er endnu højere. Men problemet er bare, at Danmark ikke kan gøre sig noget stort håb om at få de uberettiget udbetalte SU-penge tilbage igen. For ligesom vi tidligere har hørt det i forbindelse med SU-lån, forhindrer EU-reglerne os i at iværksætte en effektiv inddrivelse.

Ikke alene tvinges vi altså på grund af EU-reglerne til at finansiere utallige udlændinges uddannelsesstøtte. Men vi tvinges også til at acceptere, at vi ikke engang kan drive pengene ind igen, når det viser sig, at folk har snydt for at få den danske statskasse til at udbetale pengene. Det er fuldstændig uacceptabelt.

Man skulle tro, at uddannelses- og forskningsminister Søren Pind ville være fyr og flamme og gå forrest for at få ændret de groteske og uacceptable tilstande. Men desværre har ministeren valgt den lette løsning og stikker hovedet i busken. Det synes jeg ærligt talt er en hån mod det danske folk, der betaler gildet.

Om ikke andet må regeringen - som det mindste - prompte iværksætte en langt større, grundigere og mere effektiv kontrol, så Danmark ikke fortsætter med at klatte millionerne væk til udlændinge, der ikke er berettiget til pengene.

Millioner af skattekroner spildt. Tusinder af udlændinge snyder med dansk SU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce