Milliarder skal investeres


Milliarder skal investeres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beskæftigelse

Ledigheden stiger for øjeblikket med raketfart med mere end 1000 nye arbejdsløse hver uge. Derfor er der brug for at kickstarte dansk økonomi.

Danmark har brug for en velfærdspakke, så håndværksfagene på Fyn kommer i beskæftigelse. Brug for en omlægning af regler, en uddannelsespulje og en ophævelse af bygge- og anlægsstoppet.

LO på Fyn bakker op bag de lokale initiativer, som bliver sat i gang for at styrke beskæftigelsen. Derfor deltager vi i det fynske Task-force for at udvikle samarbejdet mellem fagforeninger og arbejdsgivere for at sikre job og uddannelse på Fyn.

Det er helt afgørende for vores medlemmer, at de har mulighed for at få efteruddannelse.

De mange unge, uuddannede og kortuddannede, som står uden for arbejdsmarkedet, skal have mulighed for at få en uddannelse. Derfor ønsker vi, at alle ledige får ret til uddannelsesaktivering inden for de første tre måneders ledighed, og kravet om ni måneders ledighed før uddannelse ophæves.

I dag skal ledige arbejde i 52 uger inden for de seneste tre år for at få ret til dagpenge. Vi mener, at 26 uger er mere end rigeligt. Derfor ønsker vi, at politikerne begrænser optjeningsperioden for retten til dagpenge.

Bankpakken og en to milliarder kroners lempelse på anlægsstoppet er skridt i den rigtige retning. Men de løser ikke den stigende ledighed. Derfor er det afgørende, at Folketinget ikke læner sig tilbage. Der er brug for, at regeringen følger op med en investerings- og velfærdspakke, der kan sætte gang i investeringer i den offentlige sektor.

Vi er sikre på, at to milliarder kroners lempelse på anlægsstoppet kan begrænse noget af ledigheden i blandt andet bygge- og anlægssektoren. Men lempelsen svarer kun til cirka 20 millioner kroner i gennemsnit pr. kommune i Danmark, og det er ikke nok. Der er brug for langt større initiativer.

I LO stillede vi allerede før jul forslag om en investeringsplan på 17 milliarder kroner for 2009 og 2010. Penge, som vi mener, skal bruges til at afskaffe anlægsloftet i kommunerne, og som skal forbedre den kollektive trafik, isolere offentlige bygninger og udbedre utætte kloakker.

Dermed sikrer vi en bedre hverdag for os alle og beskæftigelsen og nyt arbejde til de fynboer, som går ledige.

Milliarder skal investeres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce