Mere synligt politi: Ja, vi vil se flere betjente


Mere synligt politi: Ja, vi vil se flere betjente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Peter Kofod Poulsen, retsordfører og MF for DF, Rolighedsvej, Haderslev
FT_Peter_K_Poulsen
Debat. 

Politi: Avisen Danmark bragte for nylig en større historie om, at landets justitsminister vil arbejde for et mere lokalt politi. Det er fornuftigt, at vi endelig kommer i gang med at sikre, at de utilsigtede og negative konsekvenser, der har været efter den sidste politireform, bliver taget op og udbedret.

Én af de klare målsætninger dengang, var et mere synligt politi - og flere politibetjente på gaden. Dén opgave er der ikke blevet leveret på. Tværtimod tror jeg, at mange sidder tilbage med den modsatte opfattelse af - at afstandene er blevet større og at man sjældnere møder politiet. Det er ærgerligt. Derfor skal vi i gang hurtigst muligt.

Ved sidste folketingsvalg lovede vi danskerne, at vi ville styrke dansk politi. Optaget på politiuddannelsen er steget voldsomt og der blev i 2017 optaget over 700 nye politistuderende. Samtidig tilføres danske politi flere ressourcer. Og i 2018 begynder det øgede optage på uddannelsen fra starten af valgperioden, at være færdiguddannet så antallet af betjente for alvor kan begynde at stige. Alt sammen positivt.

Men det er vigtigt, at vi finder ud af, hvad der skal prioriteres. For os i Dansk Folkeparti er der ingen tvivl om, at det øgede antal betjente skal komme hele Danmark til gode - og særligt de steder, der igennem de seneste 10 år har oplevet, at der er blevet længere til politiet. Det gælder særligt i vores provinsbyer og i landdistrikterne. Dér, hvor antallet af landbetjente er reduceret med over 80 procent. Dér, hvor lokale politistationer og udkørselssteder før var naturligt, men inden for få år forsvundet. Det skal vi huske, når der tales om at styrke politiet med flere betjente.

Processen med styrkelse af politiet kommer til at tage mange år. Dels fordi vi ikke løser politiets problemer med det optag, der allerede er gennemført. Vi løser problemet ved over de næste mange år at køre med øget optag på politiuddannelsen, for vi skal ikke igen stå i en situation, hvor dansk politi pludselig mangler betjente - politiet skal og må have de ressourcer, der skal til, for at danskerne kan være trygge.

Mere synligt politi: Ja, vi vil se flere betjente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce