Mere dansk i nyt medieforlig. DR skal forpligtes på at samarbejde med private


Mere dansk i nyt medieforlig. DR skal forpligtes på at samarbejde med private

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Mette Feifer, markedsdirektør, Dansk Erhverv
Billede
Debat. 

Medier: Politikerne sætter sig i den kommende tid sammen for at forhandle et nyt medieforlig, som skal fastlægge rammerne for, hvordan vi finansierer dansk underholdning, journalistik og andet indhold i fremtiden.

Debatten har handlet meget om, hvor stor DR skal være, og hvor meget der skal skæres i den statslige public service-mastodont. I Dansk Erhverv repræsenterer vi en række af dem, som producerer og distribuerer indhold til danskerne. Vi synes ikke det vigtigste er at diskutere DR's størrelse, vi mener, at det er langt vigtigere at finde ud af, hvordan DR kan spille bedre sammen med og understøtte private aktører, som i dag finansierer mere end halvdelen af dansk indhold. På den måde sikrer vi, at danskerne også i fremtiden har adgang til et bredt udvalg af dansk indhold i høj kvalitet.

Dansk Erhverv har fire konkrete forslag til politikerne. Vi foreslår, at DR skal forpligtes til at samarbejde langt mere med private aktører på tv-markedet. DR's rolle skal også afgrænses bedre, så f.eks. DR's streaming prioriterer DR-indhold og ikke har amerikanske film og tv-serier liggende til fri afbenyttelse -det kan vi lade de private om at udbyde. Til gengæld skal DR's programmer gøres bredere tilgængeligt, så Broen, Arvingerne og Hammerslag også kan vises på andre kommercielle platforme, som i forvejen distribuerer DR's kanaler. Og sidst mener vi, at public service-puljen, hvor det i dag alene er TV-stationer, der kan søge om penge til public service, skal gøres bredere og større, så også landets mange dygtige producenter kan søge midler til at producere dansk indhold til glæde for seerne.

I sidste ende handler mediepolitik også om, hvordan danskerne får mest muligt for deres licens-kroner. Vi tror, at danskerne vil have så meget dansksproget kvalitetsindhold som muligt. Danmark er et lille sprogområde, så vi har behov for et stærkt DR til at prøve nye veje og sikre journalistik af høj kvalitet, men DR kan ikke gøre det alene. Der er en skov af private producenter og distributører, som har masser at byde på, og som kan distribuere og producere indhold uden om DR såvel som i samarbejde med DR. De skal have chancen for at vokse samtidig med, at vi beholder et DR, som leverer indhold i verdensklasse.

Mere dansk i nyt medieforlig. DR skal forpligtes på at samarbejde med private

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce