Mediemuseum. Skal Mediemuseet ende som plakatudstilling?


Mediemuseum. Skal Mediemuseet ende som plakatudstilling?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Klaus Bo Madsen, Blåklokkevej 73, Odense SV - frivillig i Mediemuseet
Billede
Debat. 

Kan det være rigtigt, at Mediemuseet skal ende som en plakatudstilling i Møntergården?

Der er vel ikke noget forkert i at lave en plakatudstilling i Møntergården, men at kalde det for Mediemuseet har vel ingen mening. Selvom det at rykke plakater jo også er proces, som er blevet til i bogtrykkerkunstens navn. Det kan da ikke være de ansvarlige politikeres mening, da man for ganske få år siden besluttede at sige ja til en sammenlægning med Odense Bys Museer for så igen at lukke det. Alle havde vel den opfattelse, at så ville Mediemuseets fremtid være sikret. Men man har åbenbart en anden mening i dag.

Det er stor mangel på respekt overfor alle de virksomheder, der har foræret mange af de maskiner og andet udstyr, som bruges i dag for at fremstille det gamle grafiske håndværk. Der var vel ingen, der kunne forestille sig, at det skulle stå i et lager og ikke have mulighed for at blive brugt.

Der har også være så mange grafiske mennesker, der har lagt en masse timer og penge i at holde museet kørende. Mange firmaer har velvilligt foræret museet papir, trykfarver, materialer til bogbinderiet for at kunne holde omkostninger nede. Alle har vel ydet deres bidrag for, at Mediemuseet har de fornødne materialer, så der kunne opretholdes en produktion til glæde for alle de besøgende - 26.000 i 2017.

Det er da sørgeligt, at byrådets beslutning om, at Odense skal være en stor by, ikke har plads og råd til som det eneste sted i Danmark at havde et statsanerkendt mediemuseum. Mange andre steder i Europa findes der nogle fantastiske grafiske museer.

Efter gentagne forsøg på at få en dialog med de ansvarlige politikere og egne chefer, er det endnu ikke lykkes at få en nogen afklaring på fremtiden for Mediemuseet. Vi frivillige er blevet bedt om selv at komme med forslag til en fremtidig placering, men hver gang får vi bare at vide, at vores forslag ikke kan bruges, og det helst skal være i en kommunal bygning. Ved kommunen ikke bedre, hvor der kunne placeres et nyt museum, som stadigvæk kan bruges til stadigvæk at fortælle det grafiske fags historie, som for øvrigt blev grundlagt mange år før, H.C.Andersen blev født. I øvrigt blev den første danske bog trykt i Odense.

Her på det seneste har vi så læst, at man ikke kan finde pengene til husleje til et fremtidigt museum, men pengene til at flytte (nedlægge) kan godt skaffes. Det skulle ikke forbavse nogen, at det koster flere års husleje. Jeg håber ikke, at huslejen for de mange tomme kvadratmeter på Brandts skal betales af Odense Kommune, for ingen kan vel forestille sig, at det giver øgede entreindtægter i Brandts at vise nogle tomme lokaler frem.

Så, kære politikere, kom nu på banen, hvis jeres mening er, at Mediemuseet skal så find hurtigt en løsning ellers fortæl os ærligt, at det skal lukke.

Mediemuseum. Skal Mediemuseet ende som plakatudstilling?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce