Medieforlig til gavn for provinsen. Ret kameraerne uden for hovedstaden


Medieforlig til gavn for provinsen. Ret kameraerne uden for hovedstaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Medier: Klokken er ti minutter i medieforlig - og om kort tid ved vi, hvor fx de mange millioner, som DR sandsynligvis ikke længere må råde over, skal havne.

Vi mener, at man skal huske et meget vigtigt fokus i den omfordeling: det lokale Danmark, og det hele Danmark. Dansk film, dokumentar og tv er mere end København.

Kulturminister Mette Bock har helt eksklusivt været rundt i hele Danmark som en del af sin Antennerne Ude-kampagne. Nu skal vi snart se, om fokus på ny har indsnævret sig, eller om man er åben for, at også andre dele af det ganske land har noget væsentligt at byde på rent kulturelt og historiemæssigt.

Det er vigtigt, hvordan man italesætter Danmark uden for København. Og det er vigtigt, at landdistrikterne udenfor København italesættes overhovedet. Det har stor betydning for udviklingsmulighederne, at lokalområderne får opmærksomhed. Hvis regeringen har en ambition om at gøre det attraktivt at bo uden for hovedstaden (måske endda i en grad, så man ikke behøver at tvangsflytte offentligt ansatte ud af metropolen), så bør man sigte mod også at sætte fokus på det liv, der leves udenfor København.

Livet i regioner, yderområder og landdistrikter, fortjener i lige så høj grad som hovedstaden at få opmærksomhed. Ved at beskæftige os med alle lag og dele af samfundet, får vi bedst fortalt de historier, som vedrører os alle. Det er vigtigt for vores selvforståelse - som lokale borgere, og som borgere i vores alles Danmark. Og hvem ved, måske kan man også i København lære en ting eller to af, hvordan man gør tingene i andre dele af landet?

En måde at flytte noget fokus fra hovedstaden og til regioner, yderområder og landdistrikter, er at fremme produktionen af film, tv og dokumentar i netop de områder, og lade regionale film og tv-serier styrker sammenhængskraften i Danmark.

Vi foreslår, at man i det kommende medieforlig skaber bedre forudsætninger for flere regionale produktioner. Det vil bidrage til at sikre et Danmark i større kulturel balance, at der fortsat sker produktion, og udvikling af film- og tv-kompetencer, af historier fra alle dele af landet. Der vil stadig blive lavet overvejende flere produktioner fra hovedstaden, men vi vil have trukket en hel del i den rigtige retning - og dermed vil vi være tættere på målet om at være tættere på hinanden. Over hele landet.

Medieforlig til gavn for provinsen. Ret kameraerne uden for hovedstaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce