Manglende respekt


Manglende respekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

konflikt

af kolbrún Ingolfsdóttir Jensen

Åvej 6, Nyborg, på vegne af sygeplejerskerne på Dagkirurgisk Afsnit, Nyborg

Hvorfor strejker vi sygeplejersker? Vi synes ikke, det er morsomt. Det er faktisk svært at holde gejsten oppe, når vi aften efter aften ser i pressen, at en borger som er generet af, at vi er i strejke.

Hvorfor belyser de ikke det samfundsproblem, der er i de dårlige/hårde arbejdsforhold, dårlige lønninger og få ansøgninger til faget og hvilke konsekvenser, det vil få?

Hvilken sygepleje/behandling forventer borgerne fremover? Vi tror, de forventer (ønsker) professionel opmærksomhed, pleje og behandling. Det gør vi. Det kræver uddannelse og dermed viden.

Vi sygeplejersker har ansvar for den almene sundheds- og sygepleje i samfundet. Det betyder, at alene sygeplejersken planlægger og vurderer plejen, og at hun/han bevarer ansvaret, selvom udførelsen overlades til andre faggrupper.

Det betyder også, at andre faggrupper, f.eks. læger, ikke kan ordinere hvordan, sygeplejen skal udføres. Plejen udføres med respekt for den enkeltes identitet og integritet (ukrænkelighed).

Sygeplejersken skal selv udføre visse sygeplejeopgaver, som inden for sundheds- og sygepleje forudsætter den mest omfattende og teoretiske og kliniske uddannelse inden for sygeplejefaget. Sygeplejersken har funktion som arbejdsleder, hvor flere plejepersonalegrupper arbejder sammen.

Mange tror angiveligt, at sygeplejersken er lægens forlængede arm. Lægen ordinerer en behandling, og i langt de fleste tilfælde passer patienten selv sin behandling. Hvis han ikke magter det pga. sygdom, eller fordi behandlingen kræver faglig ekspertise, kan lægen delegere arbejdet ud til sygeplejersken.

Men, det er ikke altid, vi får vores halve times frokostpause. Når vi finder tid til at spise og drikke i løbet af dagen, så tilpasser vi det afdelingens aktiviteter og er hele tiden til stede, løber ofte midt i maden, og intet ligger stille, mens vi spiser.

Det er også frustrerende, at kolleger fra vikarbureauerne bliver tilbudt vagter på afdelingen til meget højere løn, selv om de ikke kender specialet eller afdelingen. Vi føler manglende respekt som faggruppe på flere fronter - ikke kun på lønnen, men der er jo en sammenhæng.

Manglende respekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce