Mangel på arbejdskraft. Lad de selvstændige komme til


Mangel på arbejdskraft. Lad de selvstændige komme til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Arbejde: Manglen på arbejdskraft er efterhånden blevet noget af en gordisk knude. Eksperter har i lang tid råbt vagt i gevær, og mange virksomheder melder sig nu på banen i jagten på hænder.I forlængelse af debatten om den gordiske arbejdskraftsmangelsknude kommer der en række forslag til, hvordan vi kommer problemstillingen til livs, således at virksomhederne kan forblive konkurrencedygtige i fremtiden.

En af løsningerne er at få de sidste omkring 100.000 ledige aktiveret - et oplagt løsningsforslag, som måske alligevel ikke er så ligetil. Det er vanskeligt at få de sidste cirka 100.000 i arbejde, og reelt er der da heller ikke 100.000 mennesker at tage af. Da ledigheden var på sit laveste tilbage i 2008, var den på lidt over 50.000 ledige, og mange husker nok, hvilke indsatser der skulle til for at få ledigheden ned på dette magiske tal.

Der vil altid være folk, der er ledige, for eksempel fordi de er midt i et jobskifte, på grund af strukturelle udfordringer eller noget helt tredje. Sidst men ikke mindst tror jeg heller ikke på denne model på den lange bane - for hvis det er bestemte specialister, virksomhederne søger, så er det langt fra sikkert, at de er at finde blandt dem, der er ledige lige nu - og skal man først til at omskole de arbejdsløse, så er virksomhedens behov og konkurrencekraft givetvist aftaget, når først de ledige melder sig klar.

Et andet løsningsforslag, der ofte - og med rette - bliver bragt på banen, er den udenlandske arbejdskraft. Jeg er sikker på, at med dette middel kan vi løsne den gordiske knude - men nok ikke binde den op, for der er masser udfordringer forbundet med den løsning - det er faktisk ikke så ligetil. Hvis en virksomhed i dag henter udenlandsk arbejdskraft til Danmark, er der en række faktorer og administrativt arbejde, der skal gennemføres. Og det vil være administrativt arbejde, der tager tiden i forhold til det punkt, hvor virksomheden reelt har behov for medarbejderen og til det tidspunkt vedkommende så reelt er til rådighed - for eksempel i forhold til Visa og opholdstilladelse. Derudover er der en masse yderligere faktorer, der spiller ind, såsom partnere og ægtefæller, der skal integreres - og på samme måde med børnene. Skruer vi tiden tilbage til 2008, så husker mange nok også, at det med udenlandsk arbejdskraft ofte lød nemmere, end det i realiteten var.Men et tredje løsningsforslag, som sjældent kommer på banen blandt eksperterne, er, at lade de selvstændige erhvervsdrivende komme ind og afhjælpe manglen på arbejdskraft. Vi vil så gerne have mere iværksætteri i Danmark, og politikerne flokkes om at sole sig i de selvstændige erhvervsdrivendes succes. Der findes i dag en række små virksomheder, som helt sikkert ville have stor glæde af, at se ordrebogen blive fyldt op. Masser af selvstændige har i dag valgt en tilværelse som 'free agents', og jeg er er sikker på, at mange af disse er klar til at byde ind med arbejdskraft til virksomhederne, hvis virksomhederne kiggede i deres retning. Lad os derfor hejse de selvstændiges flag og spille dem på banen i forhold til at få bundet den gordiske arbejdskraftsknude op - de har i hvert fald en berettigelse i denne kontekst og udgør et mindst lige så godt alternativ som at få bragt de sidste ledige i spil og at hente udenlandsk arbejdskraft til landet.

Mangel på arbejdskraft. Lad de selvstændige komme til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce