Måske vejen frem at fjerne rådmandssystemet

Uffe Clausen

Måske vejen frem at fjerne rådmandssystemet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

byplanlægning

Odenses tidligere socialdemokratiske borgmester Anker Boye undrer sig over, at borgmester Jan Boye har nedsat et udvalg under Borgmesterforvaltningen, som skal tage sig af den overordnede byplanlægning, hvilket i realiteten vil sige, at den overordnede byplanlægning fjernes fra rådmand Anker Boyes ansvarsområde.

Og uanset hvad borgmesteren bedyrer, er der tale om en klar desavuering af Anker Boyes forvaltnings evner og måske vilje til at følge den vej, borgmesteren udstikker for Odense Kommunes byplanlægning.

Det er naturligvis for udenforstående ikke til at gennemskue, hvad det egentlig er, der foregår. Nogen kalder det magtspil - andre ikke - men at Anker Boye og hans forvaltning er blevet politisk stækket til et ekspeditionskontor, synes at være en kendsgerning.

Og måske er det vejen frem til på længere sigt at fjerne rådmandssystemet, der er et levn fra fortiden, fordi Odense Kommune under den konservative ledelse mere og mere har udviklet sig til en egentlig udvalgsstyret kommune, hvilket kun er naturligt, da hovedparten af alle landets kommuner er udvalgsstyrede.

Der er jo ikke tale om en lovgivende forsamling, men om en kommunal bestyrelse, vi som borgere må forvente kan samarbejde. Og rådmændene er ikke en slags kommunale ministre, selv om de godt vil have, at det skal se sådan ud. De er valgt for fire år og kan ikke som en minister afskediges, medmindre de gør sig skyldige i forhold, som gør dem uværdige til at være valgt til kommunalbestyrelsen.

Man har på fornemmelsen, at rådmandsstyret alene er opretholdt af politiske årsager, så der skaffes fedt betalte ben til politikere af forskellig politisk observans, og hvis rådmændene ikke kan samarbejde med borgmesteren, har Odense Kommune et problem.

Det er en kendt sag, at socialdemokrater altid har været mere end dygtige til at ansætte folk med partibogen i orden, og vi borgere aner ikke, om det inden for Anker Boyes forvaltningsområde forholder sig således, at der i forhold til den konservative borgmester har været og måske er vanskeligheder, som skal af vejen, for at Odense Kommune under den nye borgmester fortsat kan arbejde fremadrettet for at nå de byudvilklingsmål i tide, som byrådet har sat sig.

Anker Boye har i sin 16-årige borgmestertid haft sine store chancer for at vise, hvad han duede til som borgmester, og det var just ikke særlig fremadrettet og gavnligt for Odense, da den fhv. borgmester mest af alt kærede sig om fagforeningsspørgsmål og mindre om byens/kommunens udvikling.

Måske vejen frem at fjerne rådmandssystemet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce