Lykketofts dilemma


Lykketofts dilemma

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ISRAEL: Udenrigsministerens ensidige kritik af Israel har en kalkuleret risiko. Han er klar over, at Arafat er ikke i stand til at kontrollere de ekstremistiske terrorgrupper under hans selvstyre uden fare for sit eget liv. Disse grupper, som støttes af Iran (Hiz bollah), Syrien (PFLP) og Irak og Saudi-Arabien (Islamisk Jihad&Tanzim), fører deres egen politik og adlyder ikke Arafats opfordring til våbenhvile. For dem er fred med Israel kun muligt, når Syrien og Iran er parat til det.

Mogens Lykketoft er klar over, at kritik af Arafat er lige så godt som at underminere dennes i forvejen svækkede stilling, især når den international koalition har besvær med at holde på de arabiske lande under paraplyen. Til gengæld fortolker Arafat denne Israel-kritik som en støtte til hans tomme politiske løfter.

Den vigtigste grund til Lykketofts skarpe kritik er hans bekymring over Israels reaktion på tu rist mini sterens likvidering . Mens NATO fører krig i Afghanistan, kan Israels krigshandlinger i de besatte områder udløse en regional konflikt, der kan sprede sig til hele Mellemøsten. Derfor den skarpe tone imod Israel , ikke kun fra Lykketoft, men fra hele Vesten, som afvises af Sharon, der i sidste uge advarede USA imod at bruge Israel, som Vesten gjorde det med Tjekkoslovakiet ved at ofre det til Hitler for at undgå verdenskrig.

Lykketofts dilemma

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce