Lokaldebat: Vigebaner på Langeland


Lokaldebat: Vigebaner på Langeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Niels Vous, Stengadevej 1, 5953 Tranekær
Billede
Debat. 

Læserbrev: Det er vist almindelig kendt, at det i bil burde tage cirka 12 minutter at køre fra Tranekær til Rudkøbing. Det lykkes, men yderst sjældent!

Kunne vi ikke lave nogle baner, hvor det ville være muligt for den langsomme trafik at trække til højre ud i et vigespor? Og hvis vigebanen bliver lang nok, vil traktoren endda ikke nødvendigvis skulle sænke farten.

I øvrigt er det slet ikke mig som har opfundet "den dybe tallerken". I Sverige kan du nemlig stadig se den form for landevej, hvor der er en bane i hver retning, i øvrigt med et kraftigt hegn imellem, hvorved frontalkollision (især ved overhalingsforsøg) stort set er udelukket.

Det interessante er, at hver vejbane er suppleret med et ekstra spor i højre side, netop til langsomme køretøjer.Og cykelstier? Kunne man "slå to fluer med et smæk"? Kunne disse vigebaner kombineres med cykelstier? Ingen er vist uenig med mig i, at netop cykelstier i fatal grad er en mangelvare her på øen.

Dog må de gode folk på Sydlangeland endelig fortsætte deres fine bestræbelser med at inddrage dele af den gamle jernbanestrækning til samme formål. Fortsæt endelig det gode arbejde.

Husk, når du sidder i din bil og kører bag en traktor, at der kan være en meget god grund til, at maskinføreren ikke viger til fordel for din fremfærd. Oftest vil der nemlig ske det, at hvis traktoren kører ud i højre græsrabat, vil den store vægt ganske enkelt ødelægge selve rabatten. Også her ville vigebaner være en kærkommen løsning.

Lokaldebat: Vigebaner på Langeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce