Lokaldebat: Tænk smart og anderledes


Lokaldebat: Tænk smart og anderledes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jørgen Nørregaard Dahl, Grønnegade 49, Faaborg
Billede
Debat. 

I de fleste tilfælde er broer stolte bygningsværker, der viser sig i landskabet. Faktisk er det kun Vejlefjordbroen, som landskabsarkitektonisk virker forkert. Efter min mening.

Men en bro er ikke bare en bro. Det er også de tilstødende landanlæg, og det er her, man skal tænke sig grundigt om. Er der behov for en bro? Hvad er de negative effekter?

Skabe udvikling. Danfoss på Als, Lego i Billund, Grundfos i Bjerringbro. Alle virksomheder man ikke kunne forestille sig ville være der, når man ser på geografi og infrastruktur, men de har haft det som humlebien, de flyver alligevel. Udvikling skabes ikke af infrastruktur, men af mennesker.

Udkants-/vandkantsdanmark skal tiltrække mennesker. I dag klumper folk sig sammen om de store bycentre. Det er den udvikling, vi skal have vendt. Ikke ved at ligne de store byer, men ved at fortælle, at vi kan tilbyde dem noget andet og forhåbentlig bedre. Vi skal tiltrække og holde på kloge og driftige mennesker. Så følger den økonomiske udvikling også med.

Det vi skal udvikle og tilbyde er gode institutioner, børnepasning, skoler, idrætsfaciliteter og natur. Vi skal tænke smart, når det gælder offentlig trafik. Så også de små bysamfund bliver tilgodeset.

Vi skal tiltrække virksomheder, hvor det er viden og ikke transport, der er afgørende. Vi skal udvikle fødevareproduktion, skabe rene og sunde råvarer. Vi skal udvikle vores turist- og oplevelsesindustri, så vi får flere gæster, bro eller ej. Hvad er smukkere end at komme sejlende til Fyn?

Alt det ødelægger vi ved at klistre landskabet til med asfalt med dertil hørende støj og forurening. Belastning af nærmiljøet og naturen. Det skaber kun afvikling. Vi kan komme hurtigere herfra.

Fremtiden skabes af dem, der kan tænke smart og anderledes. Ikke af dem, der bare vil gøre, som man plejer.

(forkortet af redaktionen)

Lokaldebat: Tænk smart og anderledes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce