Lokaldebat: Slagterigrunden som madmarked med mere
Af: Niels Kristian Buhl, kandidat for SF til KV17, Røde Kro 8, Faaborg
Lokaldebat

Lokaldebat: SF lægger stor vægt på, at lokale faaborgensere inddrages i "projekt slagterigrund", og SF finder det naturligt, at kommunen står i spidsen for arbejdet med at klimasikre Faaborg havn og by samt andre områder.

Personligt mener jeg ikke, at der skal opføres nye boliger på slagterigrunden. Det vil blive for tæt på skibsværftet.

Jeg ser gerne, at frølageret på slagterigrunden udvikles til et permanent torve/madmarked, som kan bruges med jævne mellemrum af kommunens erhvervsvirksomheder og butikker. Bygningen kunne også rumme flere start up-shops for iværksættere, der har behov for at prøve ideer af og have mulighed for at sparre med hinanden. I perioder kunne der være udstillinger, arbejdende værksteder med kunstnerne og designere.

Et par haller til bådopbevaring kunne være en idé. Bådene vil stå tørt og godt, og der er mulighed for tidlig forårsklargøring.

Selvaktiveringshuset "Falsetten" på Saugstedgaard kunne huses. De leder efter egnede lokaler til deres aktiviteter.

Den gamle direktørbygning kunne indrettes til kontorer /erhvervsformål.

"Det gamle røgeri" har brug for at ekspandere. Det er et godt tidspunkt, hvor nyudviklingen af slagterigrunden skal i gang.

Legepladsen overfor Line Klivagers røgericafé kunne udvides, så det blev til en parklignende legeplads med store træer, flotte blomsterbede, parkbænke og måske en enkelt petanquebane og et par udendørs motionsredskaber.

Det bliver i hvert fald spændende at se området vokse sammen med havn og by på en ny måde. Det burde kunne blive rigtig godt.

Forkortet af redaktionen.