Lokaldebat: Forsvar Langelands turisme


Lokaldebat: Forsvar Langelands turisme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Michael Martin Jensen, formand for Friluftsrådet, på Sydfyn Helletoftevej 25, Tranekær
Lasse Hansen
Debat. 

Søværnets Overvågningsenhed vil erstatte det rustne gittertårn ved Føllesbjerg med et sikkert og velkonstrueret treetagers betontårn, og de har fået dispensation fra Kystdirektoratet til at bygge det indenfor strandbeskyttelseslinien. Hvem får ellers lov til at bygge et otte - ni meters tårn på toppen af en klint i standkanten af Langelandsbæltet?

Friluftsrådet på Sydfyn vil så til gengæld for denne naturbeskyttelses-gestus opfordre til, at Søværnets Overvågningsenhed indretter kikkerttårnet så der bliver adgang for alle naturinteresserede.

Det være sig ornitologer, som fra denne observationspost vil kunne overvåge fuglelivet over og omkring hele Sydlangeland, og det vil tiltrække naturbegejstrede friluftsfolk, som ønsker at observere marsvin og andre småhvaler i Langelandsbæltet. Friluftsrådet synes, at dette er en stor chance for at udvide de Langelandske naturobservationsmuligheder, - det er i disse fodboldtider "en ren direktør".

Samtidig har Søværnets Overvågningsenhed mulighed for at informere om sin vigtige indsats, og de kan fortælle om deres store betydning for en national maritim sikkerhed. Det er vigtigt, at de offentlige investeringer som griber massivt og synligt ind i det fælles naturgrundlag også tjener flest mulige samfundssektorer. Her vil offentlig tilgængelighed være til gavn for hele turistsektoren, - det bliver en attraktion, som udvider Langelandfortets fortællinger om krig og fred.

Lokaldebat: Forsvar Langelands turisme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce