Livsvigtigt at ændre den seksuelle opførsel


Livsvigtigt at ændre den seksuelle opførsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AFRIKA: For fire år siden mellemlandede jeg i Nairobi, Kenya, undervejs til anden afrikansk destination. Under opholdet i lufthavnen købte jeg en lokal avis, Midweek Magazine, for at læse om forholdene i Kenya. Avisen indeholdt en artikel, der under overskriften "Hiv/aids-døde lægger landsbyer øde" fortalte om de forhold, der rådede i Kenya på grund af hiv/aids-epidemien, påført befolkningen af et ryggesløst seksualliv.

Det var chokerende læsning om et land med cirka 32 millioner indbyggere, der stod over for en katastrofe af ukendte dimensioner, som vil lægge områder af landet øde og påvirke landetsøkonomi, så der bliver tilbagegang på alle områder.Chokerende var det at læse, at to tredjedele af Kenyas ungdomunder 15 år i løbet af få år vil være døde, såfremt den seksuelle opførsel ikke ændre sig.

Iavisartiklen fraår 2000fortælles der om, at der i dette år var cirka 860.000 forældreløse børn, at dette tal i 2005vil være 1.500.000, og at den samlede befolkningstilvækst til2005 vil være et minus på 3.600.000. Endvidere oplyses det, atsåfremt infektionsraten iår 2000 fortsætter, så vil dødstallet pr. dag stige fra 560personer pr. dag til 740 personer pr. dag i 2004.

Da situationen næsten er ens i alle Sub-Sahara-landene vil hele området i de kommende år være udsat for menneskelige og økonomiske katastrofer, såfremt der ikke sker en drastisk ændring i den seksuelle opførsel hos områdets indbyggere. Det er ikke kondomer, der er brug for, men mentalitetsændringer.

Det får man håbe bliver det tungeste i den bagage, som delegaterne fra Sub-Sahara-landene har med hjem fra den internationale aids-konference i Bangkok.

Livsvigtigt at ændre den seksuelle opførsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce