Ligestilling. Vi er kommet langt, men ...


Ligestilling. Vi er kommet langt, men ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jane Heitmann - MF, Venstre, sundhedsordfører
Steen Brogaard
Debat. 

8. marts er dagen, hvor der sættes fokus på kvinders rettigheder. Dagen giver samtidig anledning til at se på, hvor langt vi er kommet på ligestillingsområdet. I Danmark er vi nået langt. For os danske kvinder er der ikke meget at komme efter på ligestillingsfronten, hvis vi sammenligner vores hverdag og muligheder med kvinder i andre lande.

Vi kan gifte os med den, vi elsker, vi har adgang til fri abort, vi kan vælge den uddannelse, der passer til os som menneske, og vi kan søge job, hvor vi vil. Vi kan også eje jord, købe bolig, rejse hvorhen vi vil og oprette vores egen bankkonto. Det er langtfra selvfølgeligheder i alle dele af verden.

Men selvom vi har ligestilling på mange områder i Danmark, er det vigtigt, at vi fortsat markerer dagen. For vi er ikke helt i mål endnu. Særligt i indvandrermiljøer er der udfordringer f.eks. i forhold til tryghed og trivsel for LGBT-personer. Lad mig komme med et par eksempler: 13 procent af nydanske LGBT-personer har tilkendegivet, at man har oplevet vold fra familien pga. seksualitet, og 15 procent nydanske LGBT-personer føler sig pressede til at gifte sig mod deres vilje. Det er bekymrende tal. Der er brug for en styrket indsats og for at få nedbrudt tabuer, så nydanske LGBT-personer i højere grad kan tale frit om deres seksualitet. Det hører med til at leve trygt og uden frygt, at man kan tale og begå sig frit uden, at skulle bekymre sig om social isolation eller vold fra familien.

Vi skal i Danmark gøre en aktiv indsats for kvinders rettigheder og ligestilling globalt. Mange steder i verden lider kvinder under ikke at have ret til at bestemme over deres eget liv. Det er vigtigt, at vi hjælper de kvinder.På verdensplan bliver 15 millioner piger gift hvert år, inden de er fyldt 18 år. Det betyder, at hvert minut vies 28 mindreårige piger. Og ikke nok med det. Hvert eneste år bliver to millioner piger gravide, før de er fyldt 15 år. Disse tal kalder på handling.

Ligestilling. Vi er kommet langt, men ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce