Latterlig journalistik


Latterlig journalistik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LEDER: Når lederskribenten 22/10 skriver, at slaget er tabt for Folketingets opposition, bærer det mere præg af, at han eller hun har behov for at slikke regeringen bagi, som skribenten dog i samme artikel godt kan acceptere, at en opposition ikke nødvendigvis bør gøre (hvem har i øvrigt lyst til det?).

At gøre det til noget særligt unikt, at en enkelt elev fra Syddansk Universitet i Odense tillod sig den frihed at spørge Mogens Lykketoft om, hvad han sagde til det, at mindre end en femtedel af landet befolkning tror på ham som kommende statsminister, er i min verden tynd journalistik og nærmest lidt latterligt.

Lederen nævner også, at Socialdemokraterne kunne have fået, hvad de ville have, hvis bare de var gået med til kommunalreformen. Det må betegnes som dårlig eller luderjournalistik, idet fakta var, at vi ikke ville med under de betingelser, regeringen stod fast på, det gælder blandt andet manglende stillingtagende til økonomi, men ikke mindst struktur. Soves der totalt på Stiftstidende siden det ikke er gået op for jer, hvilke forskelle der var?

Lederen har en lang "analyse" af udlændingepolitik, hvor man måske heller ikke har opdaget, at der nærmest er fodslag mellem De Radikale og Socialdemokraterne i dag? Eller ønskes det ikke belyst, men holdt hemmeligt?

Det groveste er dog, at lederen postulerer, at der ikke er fremlagt nogen alternativ politik, men kun kritik af regeringens, og der sluttes af med lederskribentens egen udlægning af oppositionens nye skattepolitik. Var det ikke mere seriøst at lave en artikel om, hvad den politik indeholder, i stedet for sådan en gang pladder, blandet med øl og ejendomsskat, som tydeligt bærer præg af, at du ikke har sat dig ind i indholdet eller ikke har forstået det?

Her er nogle af de væsentlige ændringer: Multinationale selskaber eller selskaber med aktiviteter i flere lande skal ikke bare kunne flytte deres beskatning til lande, som passer dem bedre. Og omlægning af personbeskatningen til en virksomhedsbeskatning før lønudbetaling. Det sidste en model som bruges i flere af de lande, vi sammenligner os med. Det første en urimelig konkurrenceforvridning lokalt i Danmark, at virksomheder kan unddrage sig skat i et land, de bør operere i på samme vilkår som andre virksomheder.

Latterlig journalistik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce