Langt fra sandheden

Ole Green Sørensen

Langt fra sandheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

folkeskolen

af ole green sørensen

tillidsrepræsentant på Åløkke­skolen, Odense, Åløkkevænget 30, Odense C

"Lærerne skal have at vide 13 måneder i forvejen, hvad fag de skal undervise i og nærmest hvilken time på dagen". Man må knibe sig selv i armen, og man tænker, hvad får formanden for KL's forhandlingsudvalg for det offentlige overenskomstområde, borgmester Mads Lebech, til at tale usandt i den bedste sendetid i DR-magasinet Penge.

Som svar på, hvorfor KL ønsker mere fleksibilitet ind i lærernes arbejdstidsaftale, fremkommer Mads Lebech med ovenstående udtalelse, som slet ikke er i nærheden af sandheden. 

På Åløkkeskolen i Odense laver lærerne selv deres skemaer helt i overensstemmelse med den omtalte arbejdstidsaftale, og de bliver lavet om mange gange i løbet af året, som det bedst passer ind i undervisningen. Den eneste tidsfrist, der er, er hensynet til børn og forældre, som skal have en rimelig frist til at indrette sig.

Det er næppe af uvidenhed, at Mads Lebech udtaler sig, som han gør. Det er snarere fordi, han ikke har mod og mandshjerte til at sige, hvad det i virkeligheden er, KL ønsker. De ønsker, at lærerne skal undervise flere timer om ugen og forberede sig mindre til denne undervisning. Citronen skal presses yderligere. Dette på trods af, at rigtig mange lærere føler sig hårdt pressede i deres hverdag, hvilket konkret ses af at antallet af langtidssyge, som må gå på førtidspension, er stærkt stigende.

Samtidig er ansøgertallet til læreruddannelsen det laveste i mange år, og flere nyuddannede lærere løber skrigende væk.

Hvis ikke undervisningen i folkeskolen fremover skal varetages af ufaglærte, må KL komme til fornuft. Et sådant krav er ødelæggende for folkeskolen.

Langt fra sandheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce