Landsbyggefonden. - Fingrene op af kagedåsen, regering


Landsbyggefonden. - Fingrene op af kagedåsen, regering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Rasmus Raabjerg, Hjulets Kvarter 380A, Odense SØ
Billede
Debat. 

Beboerne i landets almennyttige boliger kommer til at betale for regeringens ghettoplan.

Regeringen vil anvende 12 milliarder af Landsbyggefondens midler til at finansiere parallelsamfundsindsatsen. Dette er i sig selv bemærkelsesværdigt, for statsminister Lars Løkke Rasmussen sagde ved fremlæggelsen af planen, at behovet for at gøre noget ved parallelsamfundene skyldtes skiftende regeringers svigtende integrationspolitik, og at det derfor er en samfundsopgave at løse udfordringerne.

Af udspillet fremgår også, at Landsbyggefondens samlede renoveringsramme fra 2019 til 2026, altså over otte år, samlet set skal være på 21 milliarder kroner. Heraf er de 12 milliarder øremærket til de udsatte områder. Det betyder, at der kun er ni milliarder kroner til at finansiere renoveringerne i en otte års perioden fra 2019 til 2026. Det svarer til godt en milliard årligt, og det rækker ikke engang til den kø til renoveringsordningen, som der er nu. Konsekvensen er krystalklar: Alle renoveringer uden for de udsatte områder stopper fra 2020, og det er fuldstændig uacceptabelt.

På trods af denne erkendelse ligger det alligevel i regeringens udspil, at det er de almene beboeres opsparing i Landsbyggefonden, der skal finansiere. Som en politisk kommentator skrev: Tænk, hvis man havde beslaglagt boligejeres friværdi til at løse et samfundsproblem. Det havde udløst et ramaskrig, men det er faktisk, hvad det svarer til. Midlerne i Landsbyggefonden er de almene lejeres friværdi.

Og regeringen bedes holde hånden fra kagedåsen.

Men regeringens minister bor jo ikke i en almennyttige bolig, så de kan jo være ligeglade, om vores tage er utætte, eller skimmelsvamp bare vokser og vokser, fordi der ikke er råd til renovering, så om fru Hansen eller Akmed bliver syge, ja så er det bare ærligt. Regeringen havde tømt kagedåsen til renoveringer af de almennyttig boliger.

Det bliver desværre konsekvensen af regeringens udspil, hvis det stemmes igennem.

Landsbyggefonden. - Fingrene op af kagedåsen, regering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce