Lad valget komme


Lad valget komme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VALG: FS har i en leder behandlet mulighederne for valg i nærmeste fremtid. Lotte Bundsgård har opfordret til et snarligt valg.

Ja, lad det bare komme. Og vi vil vinde det.

Men jeg tror nu ikke, strukturproblematikken bliver det vigtigste valgtema. Det bliver nok snarere endnu en gang udlændingepolitikken og arbejdsløsheden, selv om uddannelsesforhold og miljøproblemerne også trænger sig på. Men det er desværre i høj grad medierne, som bestemmer valgets temaer, og det er vi socialdemokrater ikke vilde med.

Specielt ikke efter erfaringerne efter sidste valg, hvor vi havde 100 gode valgtemaer, men medierne tillod kun, at et fåtal blev debatteret, og de var bestemt ikke valgt til vores fordel.

Forenkling var strukturreformens formål? Nej, var det ikke snarere, at det skulle være lettere for private entreprenører at komme ind på det offentliges område. Det har Claus Hjort Frederiksen (V) da ellers sagt. Vi socialdemokrater vil gerne have større kommuner, det svarer mere til vor tids forhold. Men vi er ikke glade for, at amterne bliver nedlagt, fordi det uvægerligt vil gå ud over bl.a. natur og miljø.

Se blot på sommerhuskommunernes ønsker om nye bebyggelser, hvor 4417 af 14.531 ansøgninger er strid med kravene til beliggenhed. Ønskerne om udvidelser er i mange tilfælde placeret i internationale fuglebeskyttelsesområder, fredede områder, fred-skov, for tæt på skovbyggelinjen, uforstyrrede og værdifulde landskaber, regionale naturområder og geologiske beskyttelsesområder.

Tyder det på, at kommunerne tænker nok på natur og miljø i deres områder? Hvem skal nu have det overordnede ansvar for natur og miljø for hele Fynsområdet? Bliver det kommunerne i fællesskab, eller bliver det regionerne? Sikkert det første, for regionerne må jo efter indenrigsministerens udtalelser ikke få flere opgaver tildelt. Han vil jo kun rette skønhedspletter.

Man kan med rette spørge, hvorfor amterne med deres unikke, samlede viden om miljø og natur ikke fik lov at bestå.

Nu bliver denne samlede viden splittet op og fordelt til kommuner, regioner og stat. Tror man virkelig, at det er en fordel for natur og miljø? Er det i øvrigt en forenkling kun at have to skatteopkrævende led, når der er tre administrative led i systemet?

Ja, jeg kan blive ved med mange andre ting, men, alt skal have en ende. Men man kan nok se blot ud fra disse eksempler, at strukturreformen ikke er et vinderprojekt, hvad FS så ganske rigtigt skriver.

At det skulle være taktiske grunde, der fik socialdemokraterne til at udvandre fra forhandlingerne, tror jeg ikke på.

Lad valget komme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce