Lad være med at give os endnu en knytnæve i ansigtet


Lad være med at give os endnu en knytnæve i ansigtet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Udlændingeaftale: Onsdag 7. februar indgik regeringen sammen med Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne en ny udlændingeaftale. Den betyder blandt andet, at par, hvor den ene kommer fra et ikke-vestligt land, ikke kan bo i et ghettoområde, fordi området så ved første øjekast opfylder kriterierne for at komme på ghettolisten.

Men hvad er definitionen på et ikke-vestligt land? Det kan besvares på den måde, at i den danske politiske terminologi er definitionen på vestlige lande EU/EØS-området, USA, Canada, Australien og New Zealand. Resten af verden er de såkaldt ikke-vestlige lande. Så kan de være nok så vestligt-sindede.

Den politiske aftale betyder helt konkret, at en dansk statsborger, der har mødt kærligheden i en person fra et ikke-vestligt land, og som bor i et potentielt ghettoområde, godt kan få personen herop på et visumbesøg, men søger de om familiesammenføring, får de afslag. For så er boligområdet en ghetto, der er hårdt socialt belastet.

Men er politikerne nu også helt sikre på det? Politikerne og deres medløbere har det meget med at påstå, at ikke-vestlige indvandrere er nogle dovne personager, der tømmer vores velfærd og forsøger at overtage landet. Sådan lidt groft sagt. Nu skal det nok lige pointeres, at ægtefæller til danske statsborgere ikke er flygtninge eller kriminelle. De kommer her til landet, fordi de elsker en person, der bor her. De kommer her for at bo sammen med deres danske ægtefælle resten af livet. De kommer ikke hertil for at rage til sig eller overtage noget som helst. Og langt de fleste udlændinge, som har en dansk ægtefælle, kommer fra ikke-vestlige lande. Dermed er stereotypen allerede aflivet.

Som reglerne har været i flere år, påhviler det den danske ægtefælle at forsørge sin udenlandske partner. Herunder må danskeren ikke have modtaget kontanthjælp, revalidering eller lignende i de seneste 36 måneder op til ansøgningen om familiesammenføring, og ingen af parterne må heller modtage sådanne ydelser i al den tid udlændingen er her på en midlertidig opholdstilladelse. Hvilket typisk er 10-20 år. Herudover skal danskeren stille en bankgaranti på lidt over 55.000 kroner (hæves inden længe til 100.000 kroner), som først frigives fuldstændig, når udlændingen får permanent opholdstilladelse. Ansøger man alligevel om førnævnte sociale ydelser, trækkes beløbet krone til krone i garantien, og udlændingen mister sin opholdstilladelse.

De er derfor ikke nogen udgift for Hr. og Fru Danmark. Langt de fleste udenlandske ægtefæller til danske statsborgere har tillige et fuldtidsjob og betaler skat ligesom alle os andre. Set med samfundsøjne, er de derfor ubetinget en økonomisk fordel for landet. De tiltrækker sig heller ikke negativ opmærksomhed nogen steder. Alligevel er det dem, der må stå for skud hver eneste gang Folketinget laver en stramning. Og det sker flere gange om året. Faktisk går det så stærkt, at embedsfolkene i Udlændinge- og Integrationsministeriet ikke selv kan følge med.

Det er derfor svært at forstå, hvorfor en etnisk dansker, der bor i sådan et område, ikke kan få familiesammenføring. Her bor en resourcestærk person, som i øvrigt opfylder alle kravene, og som får en lige så resourcestærk ægtefælle indenfor døren. Det er ganske enkelt ikke korrekt, når regeringen, DF og S påstår, at disse personer vil trække et sådant boligområde yderligere nedad. De er derimod med til at slå positive streger i området og trække området ud af ghettolisten.

Så kære politikere, særligt jer på Christiansborg: Næste gang, I kommer med stramninger eller påstår, at vore ægtefæller er dovne og det, der er værre, så må vi forlange at se et bevis på jeres påstand. Det kan ikke være rigtigt, at vore ægtefæller gør deres yderste for at blive en del af det danske samfund, men hver eneste gang får en knytnæve lige mellem øjnene. I siger jo heller ikke til en studerende på en videregående uddannelse, der sprænger karakterskalaen, lige meget hvad vedkommende rører ved, at han/hun ikke gør det godt nok og forlanger endnu bedre resultater. Eller gør I?

Lad være med at give os endnu en knytnæve i ansigtet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce