Lad os tage historien med på råd: Flygtninge skal tvinges til uddannelse


Lad os tage historien med på råd: Flygtninge skal tvinges til uddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Araz Khan, Dankvart Dreyersvej 48, Odense M.
Billede
Debat. 

Arbejdsmarked: Politikere skal turde være visionære og tænke længere end en valgperiode.

Danmark har modtaget en del flygtninge, og det positive er, at den nuværende regeringen i den grad har fået flygtningene på arbejdsmarkedet, det kan ingen anfægte.

Undersøgelser viser dog, at efter otte-ni år på arbejdsmarkedet falder folk med ikke-vestlig baggrund fra igen, med mindre de har en dansk afsluttet uddannelse eller kompetencebevis. Denne tendens er egentlig ikke ukendt, de tidligere gæstearbejdere oplevede det samme efter oliekrisen.

Forskningen viser til gengæld, at med en uddannelse har man større tilknytning til arbejdsmarkedet, hvilket samtidig gavner erhvervslivet. Lever man i den illusionen om, at de ankommende flygtninge en dag vender hjem, så er der håb for julemanden.

Belært af historien ved politikerne at disse flygtninge ikke vender hjem, selvom det ville være mest hensigtsmæssigt.

Jeg vælger ikke at leve i illusionen; min vision er, at alle flygtninge i landet mellem 18-40 år skal have et uddannelsespålæg. Om det er en et-årig eller længerevarende akademisk uddannelse er underordnet. Med forskningen in mente vil uddannelse stille disse borgere stærkere på arbejdsmarkedet, mens de er her, og samtidig kunne mætte vores erhvervsliv med faglært og kvalificeret arbejdskraft. Især på erhvervsuddannelserne skal der ligges et fokus. Som det er lige nu, så har flygtninge 5 år til at bestå deres danskprøver. Dette forældede sprogsystem skal nytænkes. Danskuddannelsen skal indgå sideløbende med faguddannelserne. De økonomisk udgifter hertil kompenseres ved faglært og stabil arbejdskraft, som hurtigt tjener sig ind. Bliver de sendt hjem, så har vi ydet en humanitær indsats og givet Syrien, Irak, Somalia osv. kompetente hænder til genopbygningen. Mange af disse vil endda kunne ansættes hos danske entreprenører, som er med i genopbygningsprocesserne til den tid. Lad rationalet og fornuften sætte den politiske dagsorden.

Forandring kræver mod og integritet; hvor der er vilje, er der vej.

Lad os tage historien med på råd: Flygtninge skal tvinges til uddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce