Lad klubberne betale

Hans Møller Rasmussen

Lad klubberne betale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

politiassistance

Fald nu ned - og pas det egentlige politiske arbejde. Det bør de politikere på Christiansborg, som lige nu farer op som hanekyllinger, gøre, fordi pressen igen har fået fat i en yndig lille pseudo-sensation.

Forsvaret skal efter sigende have forbrugt 100.000 kr. på ammunition m.m. til støtte for en tv-serie, hvori en skuespiller på sin krop lærer, hvordan uddannelse i forsvaret faktisk foregår. Mod betaling vel?

Inden få dage herefter kommer sikkert et lovforslag fra en politiker, der ikke har bedre at lave.

Hvorfor er disse efter nogens mening spildte 100.000 kr. fra Forsvaret værre end de millioner, som politiberedskabet ("sponsoreret" af andre politikredses begrænsede politimandskab) spilder ved hver større fodboldkamp. Blot til noget så dumt som slagsmål med og mellem ballademagere omkring store sportsbegivenheder som fodbold?

Fodbold på det niveau, som samler hooligans fra hele landet, drives som bekendt som forretning mellem aktieselskaber, forpagtere, og handler også om øl og pølser. Tilskuere betaler for billetter dertil og er derved med til at sikre yderligere kapital til stadig flere ansatte, professionelle og højt betalte fodboldspillere.

Hvorfor skal arrangørerne af disse voldsfester i de større byer ved næsten hver større professionel fodboldkamp så ikke betale for, at politiet tvinges til at svække politiberedskabet i de byer, hvor deres folk har deres daglige opgaver?

F.eks. af hensyn til både borgere og materielle værdier andre steder end omkring et fodboldstadion. Som vel også er finansieret af det offentlige.

Hvorfor afkræves fodboldaktieselskaber ikke prisen for særlig kampberedt politiassistance til afholdelse af den form for overdrivelser?

Fodbold er ubestrideligt forretning, der eksisterer på, at professionelle spillere optræder for 40.000 om en grøn mark, samt for en million omkring tv-skærme.

Lad den slags forretning betale de omkostninger, den forvolder. Og lad så politikere beskæftige sig med de langsigtede krav, som samfundet står over for.

Lad klubberne betale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce