Lad det dryppe på sliderne


Lad det dryppe på sliderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Ellen K. Lykkegård, formand for den offentlige gruppe, 3F
Billede
Debat. 

OK18: På direktionsgangene, i bestyrelseslokalerne og blandt aktionærerne har der været løn-, bonus- og vederlagsfest de seneste år. De danskere, der ikke har haft adgangskort til festlighederne, har fået formaning om, at misundelse er en grim ting, og når det går godt for virksomhederne, er det kun naturligt, at de ansvarlige belønnes - med rund hånd.

Sliderne bliver på ingen måde forgyldt. Heller ikke i forhold til deres kolleger på det private arbejdsmarked. En rengøringsassistent i kommunerne tjener i gennemsnit knap 26.650 kr. om måneden, og striden, der kan lamme Danmark, bestod inden drøftelserne i Forligsinstitutionen i, om denne månedsløn hvert år skal sakke ca. 133 kr. bagud i forhold til lønudviklingen på det private arbejdsmarked. Før skat.

I 3F har vi desværre en oplevelse af, at de nødlidende overenskomstforhandlinger på det offentlige område havde svært ved at komme ud af starthullerne, inden vi kom i Forligsinstitutionen på grund af en benhård og aggressiv styring fra regeringens og Moderniseringsstyrelsens side. Derfor var det også klædeligt og positivt, at den nye formand for kommunerne, borgmester Jacob Bundsgaard fra Aarhus, i en appel forleden mindede både de offentlige arbejdsgiveres forhandlere og os på lønmodtagerside om, at der hviler et stort ansvar på parterne for at finde en forhandlet løsning og undgå en skadelig konflikt og et evt. indgreb fra Folketingets side. Den appel forventer vi, at Jacob Bundsgaard også omsætter i handling.

En bevidst strategi for at nå frem til et politisk indgreb fra Folketinget vil derimod være gift for de frie forhandlinger mellem arbejdsgivere og lønmodtagere, der har lagt grunden for en meget vellykket udvikling på det danske arbejdsmarked. Strategien er i øvrigt også lodret imod regeringens højstemte erklæringer om, at "det skal kunne betale sig at arbejde" og gentagne tilsagn om støtte til især grupperne af de lavest lønnede arbejdstagere.

Lad det dryppe på sliderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce