Lad bare Marie slippe!


Lad bare Marie slippe!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DANSKPRØVEN: Jeg har i radioen hørt, at der blev foretaget en rundspørge blandt lytterne. Den gik ud på, om man mener, at det er uretfærdigt, at Marie Cavallier ikke skal tage den danskprøve, som alle andre, der vil være danske statsborgere. Og der var mange, som mente, at hun slap for nemt om ved det.

Nu spørger jeg så, om man så tror, at det ville være nemmere, hvis de byttede? Det ville det for Marie. Det, hun skal kunne, og alt det, hun skal lære, er da virkelig noget mere kompliceret, end en danskprøve.

Og for Marie varer den altså ved, resten af hendes liv. Hun har ikke det frie valg: Hun kan ikke gå i tilfældigt tøj, f.eks. joggingbukser. Hun skal lære dansk, og det kan kun gå for langsomt. Hun kan ikke bare sige sin personlige mening uden videre. Der er rigtig mange ting, som hun skal ændre ved sig selv, bl.a. sin katolske tro for at blive dansk.

Og når vi ser på grevinde Alexandra og på kronprinsesse Mary, så har vi her de perfekte eksempler på nogen, som er fuldstændig integreret i vores danske samfund. Og som virkelig har kæmpet en hård kamp for det. Så lad bare Marie slippe med danskprøven, så kan alle andre tage prinsesseprøven og blive ordentligt integreret. Godt gået, radiovært. Gennemtænkt.

Pernille Bendixen, Billeshavevej 27 C, Odense NV

Lad bare Marie slippe!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce