Af: Grete Voldum Jørgensen, Gludsmindevej 3, Vejle

Replik: Du skuffer mig. At en tilsyneladende veluddannet mand, endda sit partis kulturordfører, tillader sig i en lille klumme at omtale andre mennesker SÅ nedladende som du gør i VAF 9.8: "Kunst? Det ligner noget, der er løgn".

Du omtaler - med navns nævnelse, profession, politisk ståsted - en tidligere kollega i Odense Kunstfond. Fortæller, at han er Matadoragtig, særdeles ærekær og overbevist om sit eget værd. Og om mennesker, der ser på moderne kunst, hedder det: "rødvinsdrikkende museumsgæster med stramt opsat hår og designerbriller".

Tænk, at netop DU tillader du dig at nedgøre alle de mennesker, der er nysgerrige, åbne og tolerante overfor kunstens vidt forskellige udtryksformer og som betragter det som en berigelse, at kunst blomstrer, provokerer og ikke altid kan sættes på formel. Samtidig - i et snuptag - får du bragt moderne kunst i samme bås som "socialismens hæsligheder og Islams hadske menneskesyn". Så er det ligesom på plads, ikke? Så er vi ikke i tvivl om, hvad vi skal mene.

Det er skuffende, Alex Ahrendtsen.

Vi er glade for både P.S. Krøyer, Johannes Larsen, Thorvald Bindesbøll. Men kunst kan vel også være spændende, udfordrende, anderledes og skal ikke nødvendigvis kunne defineres ud fra bare ÉN (din) opskrift på, hvad der er smukt. Og ET menneske, heller ikke du, kan i øvrigt bestemme, hvad der er smukt.

Din klumme fortæller i virkeligheden mere om dig selv, end den fortæller om de museumsgæster, kollegaer og alle os andre, som du tillader dig at omtale så nedladende, som du gør.