Kun tvivl om størrelsen


Kun tvivl om størrelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er glædeligt, at det i løbet af en uges tid lykkedes byrådet at nå til enighed om en krisepakke til 100 millioner kroner.

Efter udspillet i sidste uge fra Socialdemokraterne var borgmesterens melding ellers, at der ikke var behov for en særlig indsats her og nu, men det kunne vente et par måneder, og samtidig har regeringen også tøvet rigelig lang tid med at lette på anlægsloftet.

Disse forhindringer er nu fjernet, og Odense er dertil en af de få kommuner, der allerede har penge til at sætte arbejde i gang. Den sidste usikkerhed går alene på, om det bliver 80 eller 100 mio. kr., regeringen vil tillade Odense at bruge.

Det giver under alle omstændigheder arbejde for mange håndværkere, og der bliver mulighed for at renovere skolernes meget omtalte toiletter og andre trængende områder som f.eks. idrætsfaciliteter og legepladser. Dette går fint i tråd med et mål om sundere børn og unge, når der er tidssvarende og indbydende faciliteter.

Det er ligeledes lykkedes at opnå enighed om at fremrykke investeringer til glæde for svagere grupper af vores medmennesker, dels dagtilbudspladser og dels dag- og døgnpladser til borgere med store fysiske og psykiske handicap.

Alt i alt tiltag, som medvirker til at reducere arbejdsløshed blandt håndværkere.

Da Odense har haft en forholdsvis høj andel af arbejdspladser i industrien, kan der blive behov for brancheskift, omskoling eller anden opkvalificering af dem, der desværre bliver fyret.

Beskæftigelsesindsatsen må tilpasses den udfordring, særligt af hensyn til dem, der er direkte ramt, men også af hensyn til detailhandel og andre forretninger, som ellers får lavere omsætning og dermed bliver ramt som næste led.

Kun tvivl om størrelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce