Kultur. Vollsmose mister kulturtilskud


Kultur. Vollsmose mister kulturtilskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jan Aaskov, Kildegårdsvej 200, Odense NØ
Billede
Debat. 

I tirsdags besluttede By- og Kulturudvalget i Odense, at man ville fjerne aktivitetstilskuddet på 200.000 til kulturaktiviteter i Vollsmose - og dermed reelt lukke aktiviteterne i Vollsmose Kulturhus gamle lokaler.

Sidste år besluttede samme udvalg at lukke det kulturhus, som kommunen for 10 år siden fik stillet til rådighed ved en donation af Landsbyggefonden. Nu har man så besluttet at fjerne de sidste penge, der p.t. administreres af biblioteket, uden overhovedet at undersøge, hvad pengene rent faktisk bliver brugt til.

Det er åbenlyst, at By- og Kulturudvalget og kultursekretariat overhovedet ikke interesserer sig for alle de foredrag, møder, koncerter samt foreningsaktiviteter, der på frivillig basis foregår i lokalerne. Alene i denne uge har der f.eks. været tre velbesøgte arrangementer i Store Sal. Ingen har spurgt til det - og der har heller ikke været nogen form for dialog. Man får indtrykket af, at områdets beboere ikke rigtig regnes for noget.

Kommunen har ud af det blå (uden overhovedet at spørge brugere eller lokale aktører) besluttet at overflytte hele tilskuddet til et børneteater, der får brugsret til salene, men i øvrigt primært skal producere teater til børn i hele Odense i alderen to til 16 år.

Kommunen skrotter lokalt funderede kulturaktiviteter til fordel for et teater, der skal operere i en bydel, hvor 75 procent af indbyggerne kommer fra kulturer, hvor der overhovedet ikke er nogen tradition for teater. Kommunen finder det vigtigt, at der en professionel kulturproduktion i bydelen - uagtet at det pr. definition vil være en isoleret ø uden væsentlig kontakt med beboerne.

Ligesom kommunens it-afdeling, der også har adresse i Vollsmose, vil Nørregårds teater have samme betydning for Vollsmoses normalisering, som israelske bosættelser på Vestbredden har det for palæstinenserne.

Kultur. Vollsmose mister kulturtilskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce