Kultur. Reformer på kulturområdet er efterspurgte


Kultur. Reformer på kulturområdet er efterspurgte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Mette Bock - kulturminister og kirkeminister, Liberal Alliance
Steen Brogaard
Debat. 

"Det ville være skønt, hvis Mette Bocks aftryk som kulturminister var at sikre ro, stabilitet og grundig omtanke på et område i vækst og fremgang".

Sådan skriver professor Anne-Marie Mai i FS 3. september.

Den gode nyhed er, at regeringen allerede nu har besluttet at tilbageføre godt en halv milliard kroner til kulturområdet i de kommende år. For kulturen er fundamentet for vores samfund, ikke mindst i en tid med kulturmøder, globalisering og rodløshed. Desuden skal omprioriteringsbidraget fra 2022 forblive på kulturområdet. At der endnu ikke er truffet beslutning om, hvordan ressourcerne til den tid skal anvendes betyder blot, at det overlades til den regering, der sidder på det tidspunkt. Det kan altså sagtens besluttes, at pengene bliver, hvor de er, uden yderligere omprioritering.

Jeg er helt enig i med Mai i, at ressourcer til drift er væsentlige. Til gengæld er reformer ikke altid af det onde. Når vi - formentlig - her i efteråret skal undersøge mulighederne for en reform af museumsstøtten og scenekunsten, skyldes det et vedvarende ønske fra institutionerne selv - og fra mange kommuner.

Reformerne handler ikke om at fjerne ressourcer, tværtimod bliver der tilført flere, så vi kan sikre indfasning over flere år. Det handler derimod om, at der ikke er logik i den måde, støtten fordeles på i dag. To helt sammenlignelige institutioner kan få vidt forskellig statsstøtte. Det er mange af indlysende grunde utilfredse med, og det er heller ikke rimeligt overfor de kulturinstitutioner, der tilfældigvis ligger et "forkert" sted i landet.

Reformerne vil med andre ord sigte på større gennemsigtighed og mere objektive kriterier, så vi sikrer både drift, udvikling og lige adgang til kulturinstitutioner i hele landet.

Om det lykkes at gennemføre reformerne ved jeg ikke, for det kræver et flertal i Folketinget. Og politisk mod.

Kultur. Reformer på kulturområdet er efterspurgte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce