Kultur. Kunstakademi til Vollsmose? Fremragende idé


Kultur. Kunstakademi til Vollsmose? Fremragende idé

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Det fremgår af avisen 24. januar, at By- og Kulturudvalget har besluttet at fortsætte med at støtte Det fynske Kunstakademi. Det er en god beslutning, tror jeg.

Det fremgår også, at akademiet skal finde et nyt hjemsted i Odense. Som en mulighed nævnes Vollsmose.

Det er en fremragende idé. Vollsmose er en helt unik del af Odense med en kulturel, etnisk, religiøs og social diversitet, som kun findes få andre steder i Danmark. Den overordnede målsætning for Odense som sådan, nemlig at gøre en stor by til en storby, har allerede været virkelighed i Vollsmose i årtier.

Uddannelse af kunstnere handler om at hjælpe dem til at udforske nye udtryksformer og finde nye "sprog", som på en anderledes og overraskende måde taler ind i tiden og skaber ny erkendelse. Det vil Vollsmose som et globaliseret, urbant rum være den perfekte ramme omkring.

Vollsmose er samtidig den del af Odense, som på alle måder og i alle henseender har det største udviklingspotentiale. Det potentiale kommer til at folde sig ud over de næste 10 år, hvor en stor og ambitiøs byfornyelsesplan rulles ud. Det er oplagt midt i den sammenhæng at placere et akademi med 50 krøllede hjerner, som kan være med til at sætte sit præg på bydelen med alternative udtryksformer og visionær idéudvikling. Kunst har jo alle dage været kontekstuel og grænseoverskridende, ikke bare i det indbyrdes forhold mellem kunstarterne, men også på tværs af sociale domæner.

Som alternativ til Vollsmose nævnes det at flytte Det fynske Kunstakademi til det gamle Stiftsmuseum i Jernbanegade. Det vil imidlertid være meget mere oplagt at benytte lige netop den bygning til et musikhistorisk museum med Carl Nielsen som omdrejningspunkt.

Der er for det første ikke ret mange musikmuseer i Danmark. Et helt nyt museum med musik som genstand og anlagt på moderne interaktiv formidlingspædagogik kunne med garanti finde sit publikum herhjemme.

For det andet er Carl Nielsen en verdensberømthed, og kunne som sådan supplere H.C. Andersen med hensyn til at appellere til et publikum uden for landets grænser. Hvorfor gøre et stop i Odense? På grund af H.C. Andersen og Carl Nielsen, to verdensnavne.

Kultur. Kunstakademi til Vollsmose? Fremragende idé

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce