Kritik skudt forbi målet


Kritik skudt forbi målet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

UDLÆNDINGEPOLITIK: Regeringens udlændingepolitik kritiseres, fordi kun ni procent af asylansøgerne i øjeblikket får tildelt asyl. Dansk Flygtningehjælp og Støttekredsen for Flygtninge i Fare mener, at Danmark ikke lever op til sine forpligtelser overfor verdens fattige lande, hvor de fleste flygtninge opholder sig. Kritikken rammer forbi. Asylsøgere får asyl, hvis de er forfulgte. Vore regler lever fuldt op til internationale konventioner og afspejler reglerne i andre EU-lande. Desuden går vi foran i sin indsats i nærområder, hvor midlerne har langt større effekt.

Efter valget strammede VK-regeringen asylprocedurerne. De facto-princippet blev afskaffet og erstattet af et beskyttelsesprincip, som omfatter personer med krav på beskyttelse som følge af andre konventioner end flygtningekonventionen. Behandlingen af særlige grundløse sager blev forenklet og udsendelsesforanstaltningerne styrket. I dag giver Danmark asyl til de asylsøgere, der er forfulgt. Hverken mere eller mindre.

Stramningerne har virket. Først blev antallet af asylansøgninger mere end halveret, siden er antallet af konkrete opholdstilladelser ligeledes halveret. Det er i høj grad resultatet af de ændrede asylprocedurer.

Marianne Jelved har sagt, at faldet i ansøgninger skyldes et generelt fald i flygtninge og ikke de nye regler. Det er ikke korrekt. UNHCR har opgjort et generelt fald i asylansøgninger til EU de sidste to år på 23 procent. Men i Danmark er antallet af asylansøgninger de sidste to år faldet med hele 63 procent. Regeringens politik har virket. Venstre har i mange år været fortaler for at hjælpe flygtninge i nærområdet, hvor vi kan hjælpe langt flere flygtninge for samme midler. Danmark har de seneste tre år været med til at bekæmpe despoter i såvel Afghanistan som Irak. Og vi har fulgt op med hjælp til genopbygning og humanitær indsats. Frem til 2006 vil Afghanistan modtage hjælp for over 700 mio. kr., mens Irak allerede nu er bevilget 350 mio. kr.

Det er fint, at der holdes fast i den kurs, regeringen har lagt, og jeg håber, den enkelte kan gennemskue, hvad der sker, hvis Mogens Lykketoft og Marianne Jelved skal til at føre udlændingepolitik igen.

Forleden kunne vi høre socialdemokratiske kredsformænd udtale, at Marianne Jelved måtte have et stort ord at sige på dette område, så de opstramninger, der er foretaget med VK-regeringen, vil komme under politisk stort pres, og vi vil igen opleve en udlændingepolitik, hvor der ikke er styr på området.

"I Danmark er antallet af asylansøgninger de sidste to år faldet med hele 63 procent."

Kritik skudt forbi målet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce