Krav til lederne på sygehusområdet


Krav til lederne på sygehusområdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søren Steen-Jensenfolketings- og amtsråds-kandidat (R), Klostergade 29, Faaborg.

KVALITET: Undersøgelser viser, at noget af det, som unge lægger allermest vægt på, når de søger job - eller vælger at forblive i en organisation - er kvaliteten af den ledelse, de udsættes for. Deres holdning er, at livet er for kort til dårlig ledelse. Derfor er god personaleledelse nødvendig ud fra et ønske om at tiltrække og fastholde gode medarbejdere, både de unge og de ældre.

Sygehusområdet er kendetegnet ved, at mange ældre er på vej ud af området, og der er mangel på unge, som vil ind. Derfor må kravet til ledere på sygehusområdet betyde en opgradering af personaleledelse og personaleudvikling, herunder særlig fokus på det fysiske- og psykiske arbejdsmiljø.

Sygehussektoren udsættes dermed for stigende krav om professionalisme, ressourcebevidsthed, forretningsmæssig tænkning og effektiv anvendelse af de menneskelige ressourcer. Hvis ikke lederne påtager sig deres del af ansvaret for at indfri disse stigende krav, vil det lægge endnu tungere byrder på de niveauer, der er over og under dem. Den gode ledelse skaber større tilfredshed udadtil og indadtil, hvad der øger selvværdet og lysten til at udvikle kompetence, engagement og kvalitet i dagligdagen.

Den negative spiral derimod skaber dårligere ydelser, mindre tilfredshed hos borgerne og i forvaltningen, et negativt selvbillede, frustration, forsvarsmekanismer og en dårlig organisationskultur. Derfor skal det kommende amtsråd satse ganske systematisk på udvikling af sine nuværende og kommende ledere, og ingen leder kan undslå sig for at deltage.

Krav til lederne på sygehusområdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce