Konservative: Rahbæk Juel forærer 36 millioner kroner væk


Konservative: Rahbæk Juel forærer 36 millioner kroner væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Tommy Hummelmose - byrådsmedlem, Odense, De Konservative, selvstændig erhvervsdrivende - jra@fyens.dk
Billede
Debat. 

Peter Rahbæk Juel har igen og igen slået fast, at han vil hæve skatten i Odense med yderligere 0,2 procent i 2019.

Odenses borgere skal dermed igen betale mere i skat. Denne gang 47 millioner kroner. Men ... ud af de 47 millioner skal 36 millioner straks betales tilbage til staten.

Det er den direkte konsekvens af den aftale, landets kommuner inklusiv Odense har indgået.

Er det fornuftig velfærdspolitik at hæve 47 millioner kroner og straks forære 36 millioner bort?

Nej, naturligvis er det ikke det. Peter Rahbæk kan påstå, at der stadig er 11 millioner tilbage af de 47 millioner, der bliver betalt i ekstra-skat, og at han "kun" har foræret 36 millioner til staten.

Men de 11 millioner skal også tilbagebetales. Her er det blot landets øvrige kommuner, der tvinges til at betale tilbage til staten på vores vegne. Det er essensen af aftalen: Vælger en kommune at hæve skatten, skal 75 procent af stigningen gå direkte til staten. De resterende 25 procent af skattestigningen skal landets øvrige kommuner betale. Det er både asocialt og en dårlig forretning.

Jeg er ikke i tvivl om, at kommuneaftalen er indgået, fordi en skattestigning er noget nær den dårligste måde at forbedre vores velfærd på. En skattestigning tager penge ud af almindelige menneskers husholdning og giver dårligere købekraft til skade for jobskabelse og vækst.

Hos Konservative ønsker vi flere penge til velfærd, men ikke ved at hæve skatten. Vi ønsker, at helt almindelige mennesker skal have et job og betale skat.

Det er uden sammenligning den mest effektive måde at få flere penge i kommunekassen. Vi vil meget gerne medvirke til at få både 11 millioner og meget mere til øget velfærd. Men det skal ske ved at flere får et job.

Falder ledigheden i Odense med blot 0,1 procent, er 11 millioner kroner præcis det beløb, Odense Kommune automatisk vil få i kassen til øget velfærd.

Jeg vil anbefale, at Peter Rahbæk Juel flytter sit fokus væk fra skattestigninger og over på skabelse af arbejdspladser for helt almindelige odenseanere.

En borgmester skal ikke blot forære 36 millioner til staten og sende den resterende regning videre til de øvrige kommuner. En borgmester skal derimod passe på borgernes penge og have modet til at komme ind i kampen for et velfungerende arbejdsliv i byen.

Det, mener vi i Konservative, er sund fornuft både for Odenses velfærd og for landets kommuner.

Konservative: Rahbæk Juel forærer 36 millioner kroner væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce