Konsekvenser for miljøet


Konsekvenser for miljøet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STRUKTURREFORM

af svend-erik runge petersen

Frederiksgade 26, Odense C

Som det fremgik af TV 2-Nyhederne søndag den 15. juni har der i 2007 været et markant fald i antallet af politianmeldelser om overtrædelse af miljølovgivning. I 2007 var der således 366 anmeldelser af virksomheder mod 766 i 2006 og 340 anmeldelser i gennemsnittet for 2000-06 i landbruget mod 74 i 2007.

Kunne det så skyldes, at der er færre grunde til at anmelde miljøsyndere? Dette er nok næppe tilfældet. 2007 var nemlig første år, hvor kommunerne, som følge af strukturreformen, havde ansvaret for miljøet i deres nærområder. Derfor kunne man godt få det indtryk, at en af de første synlige konsekvenser af strukturreformen er forekommet i miljøet, fordi de enheder, der skal håndterer miljøsagerne er blevet for små. Af TV2/Fyn fremgik det ligeledes, at landbruget heller ikke er tilfreds med behandlingen af miljøgodkendelser.

Sagen burde være klokkeklar for enhver: Selv om kommunerne er blevet større, har dét at sprede fagekspertisen på området fra de 14 amter til nu 98 kommuner været yderst problematisk for alle parter. Ekspertisen på området bør derfor samles i større enheder, for eksempel regionerne, for at sikre, at armslængdeprincippet overholdes, uden at kommunerne tvinges til at tænke på budgettet frem for, hvad der er godt for miljøet. Ved at lade regionerne have ansvaret for miljøet sikres ligeledes en mere ensartet sagsbehandling samt at naturen ikke lider yderligere under konsekvenserne af strukturreformen.

Konsekvenser for miljøet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce