Koncentrer jer om det vigtigste
Af: Svend Feldberg, Chr. Hansensvej 4, 2tv., Kerteminde

Af: Svend Feldberg, Chr. Hansensvej 4, 2tv., Kerteminde

I Fyens Stiftstidende kunne man 14. februar læse, at der er brug for flere plejehjemspladser i kommunen. Marianne Machon oplyser endvidere, at man i budgettet for 2017 havde regnet med at kunne nedlægge et af de to små plejehjem, hvilket skulle give en besparelse på 3,5 millioner kroner årligt. Den beslutning anbefaler hun nu at aflyse.

Der var desuden planer om at flytte de demente fra ´Troelskær til Lindhøj. Men det anbefales også aflyst, fordi Lindhøj Plejecenter trænger til renovering, hvilket vil reducere antallet af pladser, og dermed øge pladsproblemet.

Fru Machon erkender, at social- og sundhedsudvalget står med et akut spareproblem, idet de 3,5 millioner kroner, der alligevel ikke spares på at nedlægge et plejehjem, nu skal findes et andet sted.

Den 15. februar kan man så i Fyens Stiftstidende læse, at Kerteminde Kommune polstrer kassen med lånte penge. Kommunen vil låne 44 millioner kroner for at hjælpe os igennem, indtil besparelserne i "Store Forandringer" slår igennem. Det er allerede godt på vej mener borgmesteren, der oplyser at man i løbet af i år lægger 25 millioner kroner i kommunekassen.

Men fru Machon har jo netop erkendt, at Social- og Sundhedsudvalget må vinke farvel til en besparelse på 3,5 millioner kroner.

I stedet for at beskæftige sig med projektet "Store Forandringer" burde kommunen efterleve lovens bestemmelser om tilvejebringelse af boliger herunder plejehjem til de ældre, der har et særligt behov.