Kommunerne snydes

Torben Jensen

Kommunerne snydes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er ingen lykkepose, når finansminister Lars Løkke "strammer løkken" om halsen på kommunerne. Så er velfærden truet. Senest i Odense i forgangne uge til Kommunaløkonomisk Forum strammede Løkke grebet endnu engang.

Fremtidens velfærd er truet i Danmark.

Stat og kommuner får ikke den økonomi, der skal til via skatterne og momsen.

Regeringen skulle se at få styr på de virksomheder med aktiviteter i Danmark, der ikke deltager i betalingen til det danske samfund. De flytter rundt med overskud fra Danmark til andre lande, hvor de ikke skal betale skat.

Det samme er tilfældet med de kapitalfonde, som opkøber virksomheder, hvor formålet alene er at malke de opkøbte virksomheder for så megen kapital som muligt. Skrækeksemplet TDC f.eks.

Regeringen, Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti (VKO) har lempet på reglerne, så disse kapitalfonde har fået lettere spil i deres muligheder for at undgå at betale skat. Regeringen har samtidig undladt at håndtere kapitalfondenes manglende momsbetaling.

Samtidig snyder regeringen på vægtskålen over for kommunerne. På den måde, undgås nemlig, at der bliver overført penge fra staten til kommunerne.

Jeg tænker specielt på de områder, hvor kommunerne har overtaget de gamle amters roller. Her bliver der ikke kompenseret krone for krone.

Når regeringen stiller med tal for hvor mange personer, der skal håndteres, underbyder de bevist i udgangsmaterialet. Efterfølgende klandrer diverse ministre så kommunerne for ikke at overholde budgetterne.

Det flyder med trusler om indgreb fra VKO over for kommunerne, hvis budgetterne overskrides.

Personligt tror jeg ikke, at der er én eneste kommune, som direkte stiler efter at sætte skatten op. Kommunen vurderer alene på, at det kan være nødvendigt, hvis servicen bare skal kunne holdes.

Kommunalreformen var overhovedet ikke klar til implementering.

Kaos har været total overalt.

Kommunerne snydes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce