Kommuner tvunget i knæ

Helle Nielsen

Kommuner tvunget i knæ

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

kollektiv trafik

Hvorfor siger de borgerlige ikke sandheden? De ønsker, at ødelægge den kollektive trafik, og det er næsten ved at lykkes.

Mange kommuner er tvunget ned i knæ. Det er der flere årsager til. I sidste uge sendte borgmester Jan Boye (K) og rådmand Anker Boye (S) brev til transportministeren og Folketingets trafikudvalg.

Finansministeren har bundet kommunerne på meget stramme driftsrammer, så serviceniveauet ikke må stige. Der er behov for, at der handles nu og investeres i bustrafik, således at sammenhængskraften i det kollektive trafikudbud ikke falder fra hinanden - for så bliver det først rigtigt dyrt at sikre en sammenhængende infrastruktur i hele Danmark.

I Fyens Stiftstidende den 21. oktober kan man så læse, at transportminister Lars Barfoed (K) siger, at han hverken kan eller vil finde penge til de fynske busruter. Der hopper min kæde af.

Vi har et stort problem lige p.t., og det er ret alvorligt. Unge studerende kan ikke komme frem, borgere uden bil eller med en bil kan altså ikke komme til arbejde, ja, desværre så er listen meget lang.

Det kan da ikke være rigtigt, at politikkerne på Christiansborg ikke træder i karakter og indrømmer, at der er afsat alt for få penge.

Nej, de vil hellere tale om hvorledes, de kan gøre trafikselskaberne endnu større. Men alt stort er ikke nødvendigvis godt.

I Odense var vi glade for vores røde busser og det gik rigtigt godt. Nej, det skulle også ødelægges - det er blevet ringere og dyrere at bruge vores busser.

Vi forlanger, at der ses alvorligt på de problemer, der er på Fyn og i hele landet.

Jeg er helt enig med Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt, som har foreslået at give ekstra penge til den kollektive trafik næste år og derved at give mulighed for at få bedre styr på trafikken.

Kommuner tvunget i knæ

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce