Kommunal rengøring. Mere beskidte skoler


Kommunal rengøring. Mere beskidte skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Christoffer Lilleholt - byrådsmedlem i Odense, Venstre, politisk ordfører
Billede
Debat. 

På onsdagens byrådsmøde besluttede det nye røde flertal at fjerne alle private aktører fra skolernes rengøring og gøre det hele offentligt.

Det ærgerlige ved denne beslutning er, at vi med sikkerhed får mindre rengøring til en højere pris. Det gør vi, fordi mange private rengøringsselskaber har vist sig at være mere effektive og samtidigt billigere end den offentlige rengøring, når alle udgifter er regnet sammen.

I Venstre laver vi ikke nogen velsignelse af hverken de privatansatte eller offentligt ansatte. Vi kigger derimod, hvad der er bedst for skolebørnene, der gerne skulle kunne møde op til rene toiletter og klasselokaler, når de møder ind sammen med deres klassekammerater.

Med den beslutning, der blev taget om at gøre rengøringen offentlig, får vi mindre rengøring og dermed mere beskidte skoler, fordi pengene rækker kortere, når det offentlige gør rent.

Beslutningen bliver taget med baggrund i en række dårlige sager i det nuværende rengøringsfirma, og ja, der findes altid dårlige sager på alle forretningsområder. Men bare fordi et par taxature med vores skolebørn ender galt, betyder det ikke, at kommunen opretter sit eget taxaselskab. Vi skal have proportionerne på plads og have indsigt nok til at kunne vide, at der findes mange forskellige og rigtig gode rengøringsselskaber, både i Odense, på Fyn og i Danmark.

Kommunal rengøring. Mere beskidte skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce