Klokkeklart misbrug af skatteyderpenge


Klokkeklart misbrug af skatteyderpenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

bilderberg: 18. juli bragte Fyens Stiftstidende den interessante Ritzau-nyhed, at der er gået offentlige midler til ministrene Connie Hedegaards og Anders Fogh Rasmussens deltagelse i Bilderberg-gruppen - en mangeårig transatlantisk eliteklub.

Nyhedsbureauet fik ikke oplyst, at gruppen fastslår i sin lidet mangfoldiggjorte, årlige pressemeddelelse: "Mødet er privat" og "alle deltagere mødes i Bilderberg i en privat og ikke en officiel egenskab".

Ministeriernes bidrag er altså klokkeklart misbrug af skatteyderpenge. I april udtrykte statsminister Anders Fogh Rasmussen bekymring og overraskelse over, at der er gået statskroner til deltagelser i de såkaldte VL-grupper herhjemme, der lige som Bilderberg tæller toppolitikere, embedsmænd, medie-, organisations- industri- og institutionsfolk. Hvor er forskellen?

Joh, man kan påpege tre forskelle på de to typer lyssky eliteklubber, nemlig at Bilderberg har global aktionsradius, gruppen har ikke engang en hjemmeside, og den har lidt flere typer magtpersoner med, deriblandt EU-kommissærer. Statsmidler til Bilderberg-deltagelse kan derfor i den aktuelle afsløring med god ret kaldes mere kritisabel end VL-gruppemedlemskab.

Bilderberg-gruppen i sig selv har imidlertid flere demokratiske problemer. Bilderbergere anvender gerne den standardafvisning, at der ikke er noget problem, "da landene på ingen måde forpligtes af uformelle drøftelser i en tænketank, der ikke kan træffe beslutninger". Det er nu stort set lige fedt, for tankerne er tænkt og delt og dét blandt personer, som er udpegede og inviterede af Bilderbergs styrekomité. Dermed har vores folkevalgte heller ikke lige adgang, og det repræsentative demokrati er væk.

Det er korrekt, som deltagerne siger, at der foregår diskussioner og debat, men konferencedagene lever og fungerer også ved hjælp af momentum (latin for at bevæge eller igangsætte).

Fogh har skrevet til Enhedslistens Per Clausen, at Bilderberg-mødet ikke var væsentligt nok til at referere fra over for Folketinget. Man må kunne sige sig selv det modsatte, når omkring 130 af verdens travleste og mest magtfulde mennesker prioriterer et årligt møde over tre-fire dage.

Men derudover er der faktisk sluppet enkelte troværdige oplysninger ud om Bilderberg-mødernes betydning gennem årtierne. Eksempelvis blev George McGhee fra USA's udenrigsministerium citeret som følger i Alden Hatchs Bilderberg-positive biografi "Prins Bernhard af Holland - blade af et moderne monarkis historie", 1962: "Jeg tror at kunne sige, at Romtraktaten, som er Det europæiske Fællesmarkeds basis, blev til som et resultat af vore diskussioner på disse møder". Hatch fortsætter: "Oprettelsen af en international corporation til finansiering af industriel udvikling i Nærorienten er et andet konkret resultat".

Klokkeklart misbrug af skatteyderpenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce